SE! JEG KAN BAGE JULESMÅKAGER...

#SFS MÅ MAN GØRE FORSKEL PÅ SINE BØRN JULEAFTEN?

Allan3 3

JULEN ER KOMMET!

Og vi er i fuld sving med at købe julegaver til hele familien, OG naturligvis også vores døtre! Og her er ugens #SFS SØNDAGS FORÆLDRE SPØRGSMÅLET, for vi har døtre som ønsker sig noget VIDT forskelligt! En ønsker sig en Vaiana kjole, en anden en Playstation med fifa spil (hvem havde set det komme), en tredje ønsker sig dansespillet JUST DANCE (til deres wii nuvel) og den fjerde ønsker sig en hestedukke. Ret forskellige ønsker. Normalt ville jeg købe for NØJAGTIGT det samme beløb. For der skal ikke gøres forskel på vores døtre…

MEN MEN MEN! ER DET RIGTIGT?

Burde det ikke handle om at ungerne fik hvad de ønskede sig, IKKE hvad det koster? Burde det ikke være gavens værdi i hvor meget man ønsker sig den, som gør udslaget? Er man dårlig forælder hvis man ikke køber for det samme?

MÅ MAN GODT GØRE FORSKEL

PÅ SINE BØRN JULEAFTEN?

26 kommentarer

 • Josefine

  Super godt spørgsmål. Vi har selv været i samme dilemma, men nåede til enighed om, at eftersom at vores børn ikke er størrer, så er prisen på gaven underordnet. Så gavernes pris spænder bredt hos os 🙂 Vores børn får i forvejen mange gaver, så de vil aldrig skænken prisen en tanken… ikke endnu i hvert fald 🙂
  Tak, for god aftenlæsning

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Josefine! Tak for din kommentar og dine tanker! Du har evindeligt ret! TAK! Og glædelig jul! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Eliassen

  Jeg syntes godt at man må gøre forskel, det vigtigste er at alle får gaver som de bliver glade for. Samt at det er gaver som er givet med kærlighed. Selv går jeg ikke op i beløb, men i at finde de helt rigtige gaver til dem jeg holder af, nogle år for de for flere penge end andre…men af erfaring ved jeg selv at det ikke er prisen som er afgørende for om det er en god gave. Pøj pøj med at finde de helt rigtige gaver til dine fine piger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Tak sejeste Annette! Gave givet med kærlighed er ABSOLUT en ting jeg vil tage med! Det var en fin formulering! Glædelig JUl OG nyd hvert sekund af den dejlige juletid! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vel må man så! At gøre forskel, behøver ikke at være en dårlig ting ☝🏻
  Førhen gik jeg utrolig meget op i, at alle 3 børn fik for nøjagtigt samme beløb, både til jul og fødselsdag. Så ét år, ønskede vores mellemste sig brændende sit helt eget rideudstyr, hjelm, sikkerhedsvest, støvler m.m. (Hun var netop begyndt til ridning), som bare kostede det hvide ud af øjnene ift. hvad de to andre havde fået for i fødselsdagsgave. Hun ønskede sig intet andet, og vi valgte i sidste ende at købe det til hende, til trods for at det kostede os 3 gange så meget som vi plejede at sætte grænsen ved.
  Her handlede det slet ikke om at hun ønskede sig noget dyrt, men at hun fik lige netop hvad hun drømte om. Det er 3 år siden og jeg har derefter ikke sammenlignet priser i forbindelse med gavekøb. De bedste gaver ER da dem man har ønsket sig og som folk køber til en lige netop af den grund , uanset om de koster 250 eller 2500,-
  I år her til jul er hendes eneste ønsker, en føntørrer & en toilettaske. Storebror derimod får en gamerstol og lillesøster en iPad. Så igen, har vi gjort forskel. Men alle 3 børn får en gave de har ønsket sig og bliver glade for. Det må være det absolut vigtigste. -Ikke hvor mange penge vi bruger på dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   METTE DEN HER KOMMENTAR ER OPTUR!!!! jeg er simpelthen så glad for den. TAK!!! og glædelig jul! Frygter dagen hvor mine døtre kommer og siger at de allesammen vil gå til ridning og have rideudstyr… shiiiit! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alexandra

   Jeg synes som udgangspunkt godt at man må gøre forskel prismæssigt. Jeg synes dog, at man skal holde sig for øje, at børnene bliver store og får en ide om, hvad tingene koster. Og så synes jeg, man skal passe på med at gøre for meget forskel. Det skal naturligvis ses i en større sammenhæng ift hvilke roller børnene har i familien, hvordan de har der etc. Jeg tror bare, at man på et tidspunkt kan komme ud i en situation, hvor de undrer sig over en stor prisforskel. Så kommer det også lige pludselig til at handle om hvad man får skrevet på sin ønskeliste. Jeg ville derfor i det ovennævnte tilfælde være påpasselig med så stor en forskel i prisen, når de er så gamle. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Alexandra, jeg forstår hvad du mener! Det er en påpasselighed vi absolut skal huske! Glædelig Jul! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Selvfølelig må du det! Jeg har aldrig gået op i hvad gaverne koster – eller hvor mange de får. Det vigtigste er at de er glade og at man kan give lidt ekstra en gang i mellem. Jeg synes at der er en rigtig fin læring i, at børnene vænner sig til at der bare nogengange er forskel ☺️ De ved K virkeligheden heller ikke hvad tingene har kostet (i hvert fald når de er små). Giv dine døtre hvad de bliver glade for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Stine TAK for dine tanker. Jeg bliver mere og mere rolig faktisk! GLÆDELIG JUL! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg kommer ud af en familie med fem børn (selv har jeg kun et, et par måneder endnu) og mine forældre har bestemt gjort forskel. Vi fik det vi ønskede os, og det betød intet om det var for samme beløb. Også i hverdagen blev der gjort forskel. Min storebror kunne få tøj for store beløb, og jeg fik intet, men det var ligegyldigt, for en anden dag var det jo min tur til at få. Jeg synes, at det er en super god ting at lære sine børn at man ikke altid skal ha’ fordi de andre får, det der milimeterdemokrati -hvis hun får, så skal jeg også ha’, det er der ingen læring i. Det er jo heller ikke sådan livet fungerer. I en familie med mange børn i forskellig alder og sind, er der forskel, og det bør man tage hensyn til, frrmfor at bekymre sig om forskelsbehandling.De bliver glade juleaften, når de får det de har ønsket sig😊Det er jo den kærlighed der ligger bag gaven der IKKE er forskel på, og det er det aller vigtigste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Anne du har så evigt ret! Glædelig Jul! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Ja, det stentes jeg gerne man må. Jeg har 2 piger, på 11 og 6 år. Hende på 11 ønsker sig ganske få ting, men dyre ting og hende på 6 år ønsker sig ingen ting 😊😊 vi har besluttet at det kommer ikke an på prisen, men det handler om at give den rigtig gave – den som man syntes skaber glæde. Vi prøvede et år og holde fast i samme beløb til pigerne – syntes det blev noget bras de fik og det gider jeg heller ikke igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   SÅDAN STINE!!! Glædelig Jul! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  I frygt for at få et socialt slag så synes jeg alligevel jeg vil komme med en kommentar. Som udgangs punkt så synes jeg at gavens værdi er nok i sig selv. Og om den så har kostet 2kr eller 1000kr som i andre også skriver. Så længe barnet får hvad det ønsker sig 😊 men hvad så med bedste forældre ? Skal de give for det samme til hvert barnebarn? Jeg er desværre selv vokset op med en farmor og en farfar som værdsætte mine kusiner og fætre mere end mine søskende og jeg! Og det var ikke noget vi lagde mærke til som små. Men da vi blev ældre var forskellen tydelig. Idag oplever jeg desværre at mine svigerforældre gør det samme med deres børnebørn- og jeg kan godt blive helt trist inden i, da jeg føler min datter skal igennem det samme som mig. Heldigvis er hun så lille endnu at hun ikke oplever det, men det vil jo komme.
  Det lidt i en anden boldgade end selve dit spørgsmål men ja 😬
  Men enig – gaver burde handle om glæde og ikke beløb – beklager det bleve drejet lidt – glædelig jul!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Isabella, jeg forstår hvad du mener! Men som udgangspunkt kan man jo godt ønske sig forskellige ting til forskellige værdier. Jeg tror ikke børn bliver gladere af at få for samme beløb… Men jeg forstår absolut din pointe! TAK for en super kommentar! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg kan ikke se problemet i, at gøre forskel når børnene ikke er ældre. For dem er det jo ikke værdien(prisen) som er i fokus.
  Jeg tror først det kan blive et problem, når de er ældre og har en bedre forståelse for penge.
  Hos os bliver der gjort klart forskel i år. Det eneste min søn, på 8, ønsker sig er en cykel. Det trænger han også til. Så ja han får en cykel til +3000kr
  Lillesøster på 5, ønsker sig en fisk.
  Så hun får et lille akvarie til 700kr.

  Glædelig jul og pøj pøj med gaverne😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHA henriette! Jeg griner enormt over den fiske ting. Gudskelov skal jeg ikke ud i akvarie køb høhø 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Op.

  Vi har aldrig gået særligt meget op i, om gaverne ligger på det samme budget. Vi har derimod kigget lidt på, om hvert barn får ca. lige mange gaver at pakke op – altså så den ene ikke får to og den anden ti.
  Vi havde et år min søster, nevø og niece her til juleaften. De er “skilsmisse-børn” på kryds og tværs i deres familier, og der var altså virkelig mange sæt bedsteforældre, oldeforældre, tanter, onkler osv. Så de fik RIGTIG mange gaver! Og det var faktisk en smule svært for mine unger…
  Nu er de så blevet så store, at de godt ved, hvad mange ting koster. Og guderne skal vide, at deres ønsker ikke bliver billigere! Men vi er nu stadig ikke fokuserede på, at de skal have for mere eller mindre nøjagtigt det samme. Min datter er en læsehest og ønsker sig mange bøger. Vores søn mere spil til PlayStation. Og dér er jo trods alt en håndgribelig forskel på prisen. Et tip kan være, at man fx også køber spil til PlayStation, som har multiple player-funktion, for så kan søskende også være med.
  Men lang historie kort; Ja, I må gerne gøre forskel på jeres børn juleaften! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Signe TAK! Du har ret. Det ene ønske er JustDance og det er absolut inkluderende jo! 🙂 Glædelig Jul 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  Selvfølgelig kan man gøre forskel – men hvis du vil prøve at jævne det ud så giv f.eks en Playstation til familien og så giv de tod øtre spil (til hhv playstation og Wii) som de har ønsket sig – så er forskellen ikke helt så stor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Sådan kan man gøre det Katrine! Det var en god idé! GLÆDELIG JUL! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Nu har jeg ikke selv børn, men det er stadigvæk et dilemma jeg virkelig kan genkende i mine egne julegavekøb. Min moster har ikke så meget at give af til hendes børn (og ikke mindst hende selv), hvorimod min morbror og hans kone – og deres børn – bestemt ikke mangler noget. Så jeg har i år valgt at købe små symbolske gaver til min morbrors børn. Mens min mosters børn får lidt større gaver, og min moster også får også en gave, selvom min morbror ikke gør. For mig handler det udelukkende om at kunne give noget til dem der mangler mest, og ikke så meget om hvem der får hvad og for hvor mange penge. Julen er hjerternes fest, ikke gavernes fest. Så jeg synes du skal give dine søde døtre det de ønsker sig og bliver glade for, frem for at købe for lige mange penge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   TAK frederikke! Tusind tak for dine tanker 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Clough-Larsen

  Kære Allan,
  Forstår godt dine tanker vedr beløb og ønsket om ikke at gøre forskel, og mange gør det jo også på den måde. Herhjemme vægter det højst, at børnene får det, de bliver glade for, ikke hvad det koster. Eksempelvis fik vores ældste et år en ny bærbar computer, fordi det var det, hun ønskede sig og manglede, mens de øvrige fik gaver på et helt andet prisniveau. Et par år efter (i år) er det så vores andenældste datter, der får en computer, men har ønsket sig et langt billigere mærke, så det får hun så. Derudover får de alle et beløb, som de ikke må bruge på sig selv, men som skal bruges på andre mennesker, et velgørende formål. Et år var vi i Sandholmlejren med ting, et andet år var det Red Barnet, der fik en check, osv.

  HOV: VIL LIGE TILFØJE, AT INGEN AF VORES BØRN – HELLER IKKE VORES 12 OG 14 ÅRIGE, DER VED MERE OM, HVAD TINGENE KOSTER – HAR NOGENSINDE KOMMEBTERET GAVERNES PRISNIVEAU.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Anne i er seje! Tak for dine tanker! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SE! JEG KAN BAGE JULESMÅKAGER...