HERREMIDDAG MED DEN PERFEKTE BØF!

#SFS – HVORFOR FÅR VI DÅRLIG SAMVITTIGHED AF AT SIGE NEJ?

8563c98d-31ca-4e72-a780-325bb70b5c8c

SÅ ER VI HER IGEN VENNER!

Søndag er kommet og lidt senere end tidligere sender jeg mit SØNDAGS FORÆLDER SPØRGSMÅL ud til jer – med håb om et svar. Lige lidt baggrundsinfo for spørgsmålet. Vi har været i Tivoli idag, for at se det fine EVENTYRTEATRETs stykke Kongen og Tiggertøsen (som iøvrigt var FANTASTISK!) Inden da havde jeg alieret migmed venindernes mor, da de også skulle ind og se stykket. Jeg fornemmede at det var på sin plads at koordinere “hvad gør vi efter”, så døtrene ikke troede at der bare var TIVOLI fest efter! Vi aftale EN ENKELT tur og derefter lidt hygge i den smukke tivioli have. Jeg forklarede døtrene det. Og troede naivt, at det jo så gik ind og blev forstået.

c581e2ae-e119-4fdb-aefd-b32bdd11150a

NU ER DET JO SÅ SÅDAN…

At jeg absolut godt kan forstå at det kan være svært IKKE at ville prøve alting i Tivoli. Og ganske rigtigt, var en tur (i den helvedesrundtossende karussel ved glas salen) ikke nok. Vi var pludseligt de dårligste forældre der ALDRIG gav dem lov til noget. Nuvel, det var sådan de følte. MEN MEN MEN jeg bliver simpelthen så harm, over at de ikke kan se glasset halvt fyldt. Jeg ved de er børn. Men de store har fået en besked. Og de vidste hvad aftalen var. Vi var nu simpektgen forældrene der ALDRIG lavede noget med vores børn, vi var forældrene der ALDRIG gad lave noget sjovt, og altid bare sagde nej. I et lortefar (oh nooooo here we go again) øjeblik fik jeg vidst sagt noget i retningen af “jamen tøser hvis vi ikke kan have en aftale, og det ender med dårlig stemning. Så går vi ALDRIG i Tivoli igen… i know father of the year… Nu sidder jeg så her og skriver lidt og smiler over det. For det er naturligvis OK at sige NEJ til sine børn. Det er jo helt naturligt at vi IKKE kan gøre alt. Jeg ved ydermere at jeg (for det meste) har taknemmelige børn, der godt ved at de er rigtigt priveligeret med hvad de oplever og får.

720db81c-7505-4318-89de-1632a68363e4

MEN NU TIL MIT SPØRGSMÅL…

HVORFOR FÅR VI SÅ DÅRLIG

SAMVITTIGHED AF AT SIGE “NEJ”?

bdeeafd5-4ee9-47f7-90ea-e66e9f28e74a

10 kommentarer

 • Safiyah

  Jeg er pædagog med hjælper og mor til en dreng på 2,5, jeg kan jo kun svare for mig selv , så ved ikk om der andre der føler sådan hehe

  Jeg for dårlig samvittighed når jeg siger nej, fordi jeg som regel jo godt ved at det ville gøre mit barn vildt glad det jeg siger nej til , som foreksemepel en sodavand( No go herhjemme), iPad på tidspunkter jeg ikk lige syntes han skal have den, rive alt ned af hylderne i supermarked an so on, og os fordi i de fleste tilfælde ville der jo ingen skade være sket hvis man havde sagt Ja og de bliver jo ikk ved med at være små , så det enelig bare med nyde at de overhoved spørg først haha, men nå det så er sagt, så er der bar situationer hvor det vigtigt at fastholde sit nej og vigtigt at kunne sige nej , så vi sikre os at vores børn udvikler sig med samfundet, og ikke bare sover i regntøj og spiser nutella mader hverdag, selvom det sikkert os ville være hyggeligt.

  PS. Syntes du sej, jeg ville ikke kunne have sagt nej til mit barn i denne situation , og endnu sejer at du fastholder det, for som du siger, vi er nu engang forældrene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Safiyah! TAK TAK TAK fordi du skriver som du gør. Jeg er godt klar over at det ikke er nemt at sige nej! TAK fordi du deler din mening! 🙂 Jeg synes DU er sej! MVH A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Vi sad lige foran jer i glassalen i dag:-)
  Skønne tøser du/I har:-)
  Nej, det må du lære at sige, det skal du sige mange gange fra nu og frem.
  Det kan være svært at sige nej, afvise, være skurken, men det er nogle gange nødvendigt og i sidste ende gør vi dem en tjeneste.
  Vi må alle øve os i det nej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Jamen Tina HEJ!! kom lige og sig hej en anden gang ik?! og tak, jeg er meget enig – de er skisme skønne mine døtre! Jeg øver mig hver dag i at sige nej. På den gode ikke råbe abe lorte far agtige måde! TAK fordi du læser med og deler dine tanker!!! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Djarnis

  Det er spot on hvordan vores tur var i går. Vi var også i glassalen og se det fantastiske show. Efterfølgende havde ungerne fået af vide at vi ikke skulle have turbånd, men blot skulle på legepladsen og have en is. Mine unger reagerede fuldstændig som dine og blev virkelig sure og trodsige. Jeg tror pp at vi lærer vores børn nogle gode egenskaber senere i livet ved at holde fast og ikke bukke under for “presset”. Tivoli er en meget smuk park og set kan børn også godt lære at se. God dag til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Christina, vi står sammen om at Tivoli er smuk, og legepladsen og is da også må være noget. Især EFTER det fine show i glassalen!! TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Først og fremmest, jeg er lykkelig over at være stødt på din blog – du er så cool 👍🏼
  Man vil jo gøre alt for at ens børn er glade (og ikke mindst glade for os forældre) og alt for at de får den bedste barndom, men når ordet “nej” bliver nævnt, kan følelsen af at vi fratager dem noget (som vi ved at de havde elsket eller blevet glade for) dukke op. Det er efter min mening måske også en smule tvivl på os selv som forældre, “er det forkert?” “Er jeg god nok hvis jeg siger nej til en skål slik onsdag aften?” Og det er vi, vi er de bedste forældre for vores børn og det bedste vi kan, er netop at lære dem at de altså ikke altid kan få hvad de gerne vil, selvom vi inderst inde gerne ville give dem hele verden. Vi skal stoppe med at tvivle så meget på os selv – og huske på, at det hele gavner dem i sidste ende, så de kan vokse op og blive ansvarsfulde og selvstændige individer ❤️
  Ha’ en rigtig dejlig mandag! 🍂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   MONICA TAK! tak fordi du læser med, giver highfives – OG deler dine tanker. Jeg er vild med din sætning ” vi er de bedste forældre for vores børn!” HØRT HØRT! men derfor kan man sagtens være lidt usikker nu og da 🙂 TAK fordi du læser med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Først og fremmest: TAK for en dejlig blog. Jeg nyder at læse en mands stemme i de her forældreblogs, og sikke nogle dejlige piger, I har. Vi har selv to drenge på 6 og 8 år og en datter på 10 mdr. Ift. drengene gør jeg – når jeg har sat en grænse for et eller andet ud i “fremtiden” (a la “bagefter får I lov til at tage én tur”) – meget ud af (hvis der efterfølgende bliver brok), at pointere, at det ikke er en aftale, vi har indgået, men noget, jeg som deres mor har bestemt – og at det tager jeg gerne på mig. Dvs ikke bruger den der (hvis de efterfølgende bliver sure) “vi havde en aftale”. For nej – det er jo reelt ikke en aftale, vi har indgået – det er mig, der har bestemt noget. Giver det mening? Så synes jeg bedre, jeg kan “bære” deres uenighed med mig – fordi vi ikke er inde og berøre et felt, hvor én af parterne bryder en aftale. Og det er helt ok at være sur over, at mor har sat en grænse for noget, men der er ikke så meget at gøre ved det. Giver det mening, det jeg skriver – sidder med massiv ammehjerne 😉 Og det er jo kun et lille perspektiv i emnet “nej”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   TUSIND TAK FOR DEN VIRKELIGT FINE KOMMENTAR! jeg takker og bukker – Det giver MEGA mening! Det med at involverer dem på den måde er også en absolut invistering på fremtiden! TAK for din fantastiske kommentar – og TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HERREMIDDAG MED DEN PERFEKTE BØF!