OG PLUDSELIGT VAR 3 MÅNEDER GÅET...

SAGEN OM DE DER LOMMEPENGE…

img_8004

SPONSORERET AF DANSKE BANK

VORES BØRN HAR IKKE EN BØRNEOPSPARING…

Jeg havde en da jeg var lille – og min hustru havde også en børneopsparing. Vi har ikke oprettet nogen til vores døtre. Jeg ved faktisk ikke helt hvorfor. Da jeg arvede penge fra min mor, snakkede vi kort om det. Dog kom vi fra det, af en eller anden grund. Jeg kan mærke at, det at have penge selv fylder mere hos vores (især de store) døtre. Da jeg var i Disneyland med både Merle og her sidste gang med de største døtre, var det optur for dem at have egne lommepenge med. Og jeg kan faktisk godt lide at give dem lidt (!) rejse lommepenge med. Tror de fik 20 Euro hver som, i min bog, er mange penge. Med de penge lærte de at man kun kan bruge pengene én gang, og at man dermed skal vælge. Og ja det har givet nogle vilde oplevelser, når man skal vælge imellem klistermærker og neglelakken med Ariel på. Det er en læring jeg synes er mega vigtig. Især i en verden hvor alt virker til at være indenfor rækkevidde.

image

MERLE MED HENDES TASKE I DISNEYLAND PARIS – HUN HAVDE LOMMEPENGE (OG EN BAMSE) I TASKEN…

img_2816

AVA & SMILLA I DISNEYLAND PARIS MED TASKE MED PUNG OG LOMMEPENGE – KLAR TIL AT BRUGE LØS!

MEN HVAD GØR MAN SÅ

MED DE LOMMEPENGE?

Danske Bank har lavet en smart app til børn mellem 8-12 år, hvor man nemt og sikkert kan give sine børn lommepenge. Man behøver ikke hæve kontanter, og børnene bliver ligesom bekendt med lommepengefænomenet i en digital verden. Det er egentlig ret smart, og man har som voksen fuld kontrol over hvor mange penge, og kan følge med i deres forbrug mm.

Vi er begyndt at give vores børn lommepenge. Eller de kan optjene lommepenge. Det skal ikke være grunden til at de laver en praktisk opgave, det skal helst være fordi de har lyst til at hjælpe. Ja det lyder måske naivt, dog vil vi hellere lovprise spontan hjælp mere end “gør dette så får du penge!. Jeg synes det er enormt svært hvor mange penge man skal betale sine børn i lommepenge. OG hvad man skal forvente at de skal gøre for dem – skal de bare få dem? Skal de have daglige eller ugentlige ting de skal gøre? Skal man nærmest lave en “kontrakt”? Skal man starte en børneopsparing også?

HVAD GØR I?

HJÆLP SØGES 🙂

11 kommentarer

 • Karina

  Min kommentar er en smule “biased”.
  Sidder som rådgiver i en bank.
  Og det er aldrig for sent at lave børneopsparinger. Så på det kan jeg kun sige Go Go. Mener ikke jeres piger er fyldt 14 endnu.
  Dog er der en række regler i skal være opmærksom på, men det kan jeres bank evt hjælpe med eller så kan jeg😉

  Ift. Lommepenge mv. Så synes jeg du/I hr den helt rigtige tankegang. De får så meget gavn af det når de bliver ældre, at der ydes før man kan nyde. Og det kan være nødvendigt at spare sammen hvis man gerne vil have lige de bukser/taske/legetøj mv. De vil komme dem til gode, når de bliver ældre og ved at alt ikke komme automatisk.

  Jeg har selv en søn på 1,5 år og han har en børneopsparing og en almindelig konto. Den bruger vi til opsparing mv. fra gaver osv.
  Ellers er det meningen at han skal have en sparegris eller lignende når han begynder at forstå det.

  Derudover Tak for en fantastisk blog/IG😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Karina – tak for din kommentar – Bankrådgiver eller ej 🙂 OG TAK fordi du læser med! Det betyder meget! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christin

  Hos os får begge børn på 4 og 9 månedspenge på deres konto i banken. For det beløb “forventer” Vi at de hjælper med i den daglige “drift” i huset. Så kan de tjene flere lommepenge hvis de hjælper med nogle store ting, såsom hækklipning, bilvask altså store ting som ikke er almindelige opgaver i hverdagen.
  For ja vi er en familie og vi hjælpes ad som familie😊 og hverdagen glider lidt nemmere når alle hjælper til 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   JUHUUU CHRISTIN du har mega ret! Jeg er glad for at høre at jeg er på rette spor – trods alt! TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Nordentoft

  Begge mine er endnu så små at penge ikke spiller den store rolle, så de får mønter til sparegrisen når jeg har.
  Da jeg var barn fik vi lommepenge hver fredag, beløbet voksede med alderen. Lommepengene havde intet at gøre med huslige pligter, dem forventedes vi at tage del i, ligesom mine børn nu lærer at man i en familie hjælper hinanden med de ting man kan.
  Børneopsparing havde både min bror og jeg, pengene blev brugt til første egen lejlighed og var en god opstartshjælp på livet som selvstændig voksen, og derfor har jeg også oprettet til begge mine egne.
  Tak for at dele dine tænker om pigerne, det giver bund for at kigge på mine egne overvejelser nogle gange ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Hos os får man engang i mellem en mønt når man hjælper til. Vores børn er kun 2 og 5 år (og en på 5 mdr) den store kan godt af sig selv finde på at spørge om vi ikke skal støvsuge, tørre støv af, feje på terrassen eller sådan noget. Og når han gør det får han selv lov at vælge en mønt til sparegrisen.

  Ellers skal de deltage i at sætte på bordet og tage af igen, tømme opvasker, lave mad og værelset skal altid være ryddet op inden de går i seng.

  Den store er vild med fodbold og sådan nogle fodboldtrøjer er altså dyre så det er dem han går og spare op til 🙂 sidst måtte han betale halvdelen selv og vi kunne da godt se at det gjorde lidt ondt på ham at de skulle ud af sparegrisen, men man kan altså ikke bare få og få…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Personligt synes jeg det er vigtigt at lære børn værdien af penge (selvom det er svært i vores efterhånden kontantløse samfund). Jeg vil gerne lære vores piger at man kan spare op, og dermed have råd til den (måske store) ting man ønsker sig = har man brugt pengene på 10 ark klistermærker har man (måske) ikke råd til æsken med kreadims som faktisk var den man brændende ønskede sig. Lige nu honores de med lommepenge efter indsats hvilket er lidt hårdt for os voksne, fordi den store på 8 “tvinges” til at biddrage til fællesskabet (hun er ellers virkelig god til at springe over hvor gærdet er lavest når der fx skal tages af bordet. Hun er dog ved at forstå fidusen, og inden for kort tid påtænker jeg at de blot skal have x kroner for at hjælpe i dagligdagen og så er det muligt at vi igen må tage en snak om at vi alle skal hjælpe hinanden for at få hjemmet til at fungere. Vores døtre har børneopsparing (det havde vi også selv), jeg brugte min børneopsparing til udbetaling til vores fælles lejlighed og det var fedt at gemt de penge og have muligheden for købe noget stort som 21-årig (med bankens hjælp i ryggen naturligvis 😉)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Vores børn på 4 og 10 får ikke lommepenge. Men beder jeg min pige på 10 om at cykle i Brugsen efter feks mælk, får hun oftes lov at beholde de småpenge der er tilbage. Det syntes hun er fantastisk. Når det er ferietid får de feriepenge som de selv kan bestemme over. Og det er nu ikke altid de bliver brugt, de kommer dem mange gange i sparegrisen når ferien er slut. Begge har en børneopsparing som de får adgang til når de er 18 år, dette er penge til feks indskud til lejlighed. God sommer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Truc

  “Alting inden for rækkevidde” – den sætning rammer! Det er lige præcis det jeg frygter! Vi er ikke millionærer, men vi lever i en overflod af ting (ellers ville der vel ikke rode så meget derhjemme 🙊) også selvom vi prøver at holde igen! Vi er dog gode til at finde gode tilbud og de får bestemt ikke hvad de peger på-ej heller det nyeste nye! Men synes det er rigtig svært i det her samfund, når man har nogle midler til rådighed til at “give dem hele verden” og samtidig vil lære dem værdien af hårdt arbejde og surt tjente penge som ikke bare skal sløses bort! Vores børn på henholdsvis 4 og 7 år har aldrig fået lommepenge, vi åbnede dog en børneopsparing til dem hver især da de blev født og fik et cpr nr. De synes heldigvis stadig det er sjovt at få lov til at dække bord og får da lov til en gang i mellem at se iPad/spille spil når de har ryddet op på deres værelser! Ikke som betaling, men fordi at man har tid til spil og leg når man har gjort arbejdet færdig først (ikke at de også andre får lov til det alligevel). Jeg har ikke et godt forslag, men søger selv inspiration til hvordan man lærer dem forståelsen af at dankortet ikke er en uudtømmelig kilde! Andet end at den dims der er altså dyr, den koster 100kr eller nu har vi lige betalt så meget for at spise ude, så har vi altså heller ikke råd til at købe den anden dims. Det forstår de da….😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Halløj
  Her får min dreng (på otte år) også lidt lommepenge. Han får dem ikke for, at hjælpe til hjemme – da det er et fællesskab. I min optik skal man ikke have penge for, fx at rydde op på værelset. At hjælpe til i dagligdagen høre med til at være en familie, og det skal man ikke have “løn” for.
  Han nyder, at have sine egne penge, tælle dem, og selv at kunne bestemme over dem – og hvad de skal bruges til.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OG PLUDSELIGT VAR 3 MÅNEDER GÅET...