ET VOKSENHOTEL I BØRNEHØJDE...

ER VI CURLINGFORÆLDRE?

img_6845

JEG SIDDER HER PÅ AUTOVÆRKSTEDET…

Og jeg må indrømme at jeg normalt ikke når at se morgenfjernsyn. Men idag havde jeg tid. Og TV2 morgen-tv kørte. Og der var en snak om curlingforældre i fredagspanelet… det er en label som jeg ikke har mega optur over. For den får forældre til at lyde lidt sindsyge – hvis i spørger mig. Jeg ser det sådan her at det da er optur hvis forældre har fokus på deres børn imens de kan. Jeg ser det som optur hvis man er der for ens børn i deres udvikling. Og at de har deres børns ryg. Det synes jeg lidt får en label af curling. Det er et label som vi kaster lid om os. Og det er forkert. Jeg synes ikke man er curling forælder hvis man egenligt bare er der som forælder for sine børn – i en større grad end man måske var for nogle år siden? Der vil vel altid komme en modreaktion på perioder hvor andet var i fokus….

ER JEG GALT PÅ DEN? ER JEG EN CURLINGFORÆLDER?

 

14 kommentarer

 • Jeg er helt enig. Det er endnu et label, som benyttes når vi lige trænger til at pege fingre af hinanden og jeg synes at hele Roskilde festival curling debatten har taget en ret uheldig drejning (som om man lige manglede noget andet i agurketiden end den vanlige debat om “forældre der holder ferie uden deres børn”, som jo også er ret forskruet.Tager jeg min egen omgangskreds – både i skole og daginstitution, så oplever jeg ikke curlingforældre. Jeg oplever til gengæld involverede og engagerede forældre og det synes jeg helt ærligt er noget andet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Dorte, jeg er enig! vi er vilde med at kaste om os med labels! Måske det stopper en dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  I min verden handler curling om, at forældrene baner vejen/tager slåskampene for børnene, og derved fratager dem nogle knubs, som de nok i stedet ville lære af. Selvfølgelig skal man være der for ens børn og støtte dem i medgang og modgang. Men, i min verden, hellere lære dem selv at tage kampen, end gøre det for det. Når det er sagt, er det selvfølgelig ud fra kontekst og alder. Alt med måde. 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Anne du har så ret! Jeg er mega enig! Man må se på sine børn og gå ud fra hvor de er henne! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lou

  Nej jeg tror ikke du er en curlingforælder, at have ens barns ryg er der intet galt i, der hvor det kammer over i mine øjne, er når børn og især unge ikke selv for mulighed for at “klare” en situation selv (selvfølgelig passet til efter alder 🙂 ) således de fra helt små lære på naturligvis at der er konsekvenser af alting, du kommer ikke altid i første række, og der gælder visse regler, takt og tone der skal overholdes for at andre kan holde ud at være sammen med dig. Målet må være at være en nærværende forældre der støtter og bakker op, giver det lille skub i den rigtige retninger istedet for at overtage showet fuldstændigt, med den kedelig eftervirkning at unge mennesker bliver uselvstændige og ude af stand til at fungere i fx en arbejdsrelation senere i livet. Så curlingfar nej, nærværende far ja 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Louise du er sej! TAK for din kommentar! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Poulsen

  Hej,
  Det er en kompliceret, men ikke mindst vigtig debat, synes jeg.
  For du har helt ret, vi skal i den grad være der for vores børn. Give dem tryghed, nærvær og kærlighed. Men!
  Vi skal ikke feje hver en udfordring og glatte hvert eneste bump på vejen væk for dem.
  Som at vi for eksempel ikke skal møde op på vores børns skole, hvis en af vores børn er kommet til at sidde ved siden, af den “forkerte” i klassen.
  Eller kontakte skolen fordi den eksamens karakter, der blev givet ikke stemte overens med vores forventning.
  Vi skal ikke kontakte Roskilde Festival, fordi vores børn har ventet længe på en teltplads, eller ikke har fået den plads, de ønskede.
  Eller kontakte den virksomhed, som vores “barn” har søgt job hos (og ikke har fået). Fordi vi vil have svar på, hvorfor netop vores vidunder ikke fik pågældende job.
  Hvis vi vil have selvstændige og og ikke mindst stærke børn( senere unge og voksne mennesker) ,så skal vi lade dem håndtere udfordringer og lade dem løse de udfordringer selv.
  Ved godt det er lidt hårdt stillet op, men alle ovenstående scenarier er jo foregået og det er i mine øjne en meget kedelig tendens, vi er kommet ud i.
  Synes vores samfund er blevet meget egocentret. Vi ser primært vores eget og egne uden at se det store billede.
  Og det store billede skal altså fungere, hvis vi skal have et optimalt samfund at lave i.
  Bare lidt tanker fra mig☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   DU HAR SÅ RET ANETTE! jeg har optur over din kommentar. Det kan være svært at give slip på sine unger – MEN ikke desto mindre er det jo vigtigt! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Jeg tror man er en curlingmor/far hvis man er så bange for at ens børn skal møde modgang, så man gør alt for at undgå det. Hvis man servicerer dem, når de selv godt kan. Man er ikke en curlingmor eller far, hvis man er der for sine børn. Og hjælper og vejleder dem samtidig med at man stoler på at de kan klare ting selv. Man må kræve lidt af dem.
  Alt efter deres alder.
  I dag yder man mere omsorg for sine børn end da jeg var ung. Men verden har også ændret sig og trafikken er blevet heftigere. De kan ikke bare sendes ud i trafikken alene så tidligt som man gjorde engang. Det er kun godt forældre er der så meget for deres børn. Men det er måske også svært at give slip – når de fx vil til Roskilde festival som 15-årige. Nemt er det ikke at være forældre, man vil dem det jo så godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   man vil dem nemmelig det bedste! Jeg synes ikke det er curling forælder at tage til roskilde med kage. Det synes jeg faktisk bare er optur! Det kunne jeg sgu også finde på. Altså hustruen skulle bage kagen høhø 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Det er en balance .. min må klare meget selv fordi der bare er mig. Men vi laver meget sammen -så meget en teenager gider. tror vi er mere sammen med vores børn end generationen før os – jeg har bare ikke fået børn for ikke at være sammen med dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Tror du har ret kristina, Måske er det en modreaktion på netop den generation!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frflyver

  En eller anden klog har sagt, hvis du er i tvivl – så er du ikke i tvivl!!!! – Kender dig ikke konkret – men hvis du aldrig lader dine børn eksperimentere – og udforske – alene, med vennerne – hvis du vil sørge for, at de aldrig kommer til skade, fordi du har deres ryg, så synes jeg, du fratager dit barn muligheden for selv at danne det, barnet senere får så smerteligt brug for, for at kunne klare sig.
  At du er tilstede og tilgængelig er jo ikke det samme som, at overtage deres liv og udviklingsmuligheder. Men gør du det til din mission, at “ordne” deres “sager”, så mener jeg du er nødt til at træde mere end 1 skridt tilbage og holde vejret, mens du siger “findes der andre måder, hvormed jeg kan stå til rådighede, når mine børn har brug for hjælp.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   TUSIND TAK for din fine kommentar og dine tanker! Jeg er glad for at du læser med! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ET VOKSENHOTEL I BØRNEHØJDE...