10 TING JEG HAR OPTUR OVER!

LORTEFAR VERSION 3835282016398

img_5319

JEG SIDDER HER VED COMPUTEREN…

Jeg skal egenligt ud og skifte til sommerdæk til en køretur med hele familien imorgen. Men jeg er simpelthen nød til at skrive mig lidt ud af den her situation jeg fik rodet mig ud i. Engang imellem bliver jeg mega nervøs for mig med teenage døtre. Engang imellem bliver jeg bare stolt forælder. Idag gav jeg lidt op. Og jeg er faktisk lidt bange for hvordan jeg kom derud. Og hvor let jeg kom derhen også. Vi har haft en lang eftermiddag med en dejlig legeaftale med de store og jeg hentede dem allesammen og vi kørte hen og vaskede bilen. I ved man skal jo ud og køre… Jeg skulle låne gear til at skifte dæk hos ham min buddy som har sådan gear (han er faktisk min harald nyborg agtigt hehe), og døtrene havde en fest med deres døtre. WOHOOO far vi hører ikke efter. Vi smilte af det og det var sjovt men jeg kunne også se at tiden fløj afsted. Jeg skulle bare varme resterne af min hjemmelavet bolo fra igår – så maden var no sweat. Dog kunne jeg se at det var smart hvis de store løb i hurtigt bad når vi kom hjem.

HJEM KOM VI…

Og jeg blev ved med at kalde på de store tøser og – stille og roligt – at minde dem om vores aftale fra bilen hvor vi alle var enige om at de skulle hjælpe. Jeg må indrømme at jeg 4 gange minder dem om det pænt. Og til sidst kan det høres i min tone da jeg midt i “tøser er i ikke søde at…” stopper op. Og de mærker at den er gået for lang. Jeg stopper op og siger stille og roligt “tøser jeg har simpelthen fået nok. Gå i seng….” Jeg kan ikke forklare hvordan det sker, men en af de store døtre drøner op af trappen og råber og skriger “du har ikke givet os muligheden for at nå det” den anden bliver bedrøvet men accepterer (tror hun måske var lidt træt..). Midt i alt det her kalder jeg hende den anden ned fra øverste etage og siger at det er for sent. jeg har simpelthen fået nok. Og hun begynder at presse på fordi hun ved at grænsen er nået for tålmodighed. Af en eller anden årsag vælger hun at fronte. Hun føler sig virkeligt uretfærdigt behandlet. Kunne jeg ikke bare minde dem om det 8 gange og hvad var problemet. Og jeg får den velkendte (og skræmmende) out of body og ser ned på mig og en af ældstedøtrene imens jeg – ærligt – stille og roligt fortæller hvordan jeg ser tingene. Og at hun skal gå i seng. Jeg er stolt over at holde tonen pænt indtil det øjeblik.

MEN MEN MEN…

Hun fronter voldsomt, hende den ene datter. Hun virker til at ville have en reaktion. Og jo mere hun fronter – og jo mere jeg fortalte hende at hun ikke fik mig til at råbe som hun gjorde. Fordi jeg simpelthen ikke havde lyst til det – jo mere råbte og skreg hun. Jeg må indrømme at jeg sagde den sætning der er øverst. Jeg mente det i øjeblikket. Jeg må indrømme at jeg tilsidst hævede stemmen og blev sur. Vi endte med at spise aftensmad allesammen. Men jeg – og jeg tuder imens jeg skriver det her #nutuderfarigen – afviste flere gange at hun skulle have et kram. Jeg var oprigtigt sur på hende. Jeg kunne simpelthen ikke se mig ud over den følelse. For første gang har jeg sendt hende i seng – uden vi blev gode venner. Og jeg har det af helvedes til…

JEG SENDTE HENDE I SENG UDEN ET KRAM…

Hvor fucked up er jeg lige? Hvor nedern et menneske er jeg at jeg ikke kan tilsidesætte mine følelser pga en konflikt med min datter? Hun blev ved med at sige “vi bliver jo gode venner igen far. Stop med at vær sur”, og det gjorde mig endnu mere mavesur. Der er ingen tvivl om at jeg ikke kan styre de knapper altid. Men at de store især ved hvor de skal trykke allerede. Og de er 8 år… DE ER 8 ÅR!!! Kejtet skal jeg forklare min hustru om dette når hun kommer hjem. Kejtet skal jeg imorgen modtage kram fra min datter – da hun gerne vil videre. Og sagde undskyld… Jeg er ikke en stolt far idag… Shit jeg er ked af det…

Jeg går ud og skifter de dæk… TAK for taletiden. Undskyld.

32 kommentarer

 • Sofie

  Vil du ikke være sød at gå op og kramme din datter? <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   TRO mig Sofie – jeg gjorde det mega meget! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg kommenterer normalt aldrig, men dit indlæg ramte mig virkelig denne gang. Og sa jeg bedst troede, at jeg skulle komme med en form for forklaring eller noget andet smart, tænkte jeg, at du nok bare mest har brug for et kram, så værsgo: *kram* 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   MARIA tak for kram! Det betyder faktisk pisse meget! Jeg krammede også extra meget på alle idag! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Åh det er bare ALDRIG sjovt at må derud.. min datter på 3 kn virkelig også trykke på mine knapper og få mig derud over jeg ikke ønsker det! Hun er i den alder hvor ALT skal prøves af og det med at hører efter er en by i Rusland, det er svært t være 3 år lige i øjeblikket og hun får så mange (“hysteri”) anfald og nogen gange er det bare svært altid at være anerkende, forstående og støttende! Men hold op hvor gøre det ondt i hjertet når man ikke har håndteret en konflikt på den bedste måde og måske er kommet til (igen) at råbe lidt for højt 😔
  Men vi gøre jo vores bedste allesammen og det vigtigste er vel at man anerkender at man gik for langt, det betyder jo at man ikke er ligeglad❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Årh Maria det kan være så svært! Noomi er snart også 3 og hun viser også tænder herhjemme! Vi skal huske at trække vejret hehe!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Eliassen

  Du er jo blot et ærligt menneske, der er ingen som er perfekt…heldigvis ❤️ Jeg er sikker på at dine døtre stadig elsker dig over alt på denne jord.
  I morgen er der en ny dejlig dag, hvor du kan krammer dine piger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Tak Annette! Idag var en ny dag 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Min kære far har altid sagt at vi aldrig må gå i seng sure på hinanden, eller gå hjemmefra sur på hinanden. Man ved aldrig hvad der sker og det er vigtigt at tilgive og ikke bære nag. Jeg beundre så dybt hvor hurtigt min søn på 4 tilgiver og kommer videre når han er sur på os. Men skal det forståes sådan at din datter gentagende gange kom hen til dig og spurgte om hun måtte få et kram og du så var for sur og sagde nej? – den er lidt barsk. Jeg håber at i stedet for du skal tage imod et kejtet kram fra hende i morgen at du så giver hende et kærligt kram som det aller første fordi I begge vil videre ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Karina, igår var jeg barsk. Og jeg er ikke stolt over det. Min stolthed (dum som den er) overskyggede det gode forælderskab.Jeg krammede hende mange gange extra idag. Og vi har snakket om det. jeg er ikke stolt over igår… TAK fordi du læser med – og er kritisk! Det betyder meget! MVH Allan

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Nu har jeg fuldt med på din blog et stykke tid, og Instagram, alle de videoer du ligger op af jeres hverdag er fantastiske! Husk på at vi alle er mennesker og ikke altid kan være perfekte! Giv din datter en krammer i morgen når hun vågner, og en lille snak. Som jeg ser det så har du vist hvor din grænse går, og det ved hun nu, og kommer nok ikke til at “kører” den så langt igen. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   STINE tak! tak fordi du følger med! Det betyder meget! Jeg håber ikke jeg poster for mange videoer haha! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • CamillaF

  Væk hende og giv hende det kram og fortæl hende at selv for dig er der en grænse for hvad du kan. Men at hun har ret, I bliver gode venner igen, for du elsker hende højere end is (den bruger vi herhjemme fordi jeg fik graviditetssukkersyge med min datter og derfor levede totalt disciplineret uden et enkelt tilbagefald).
  Du blev såret og reagerede derefter. Det kan ske for selv den mest tålmodige. Men væk hende og giv hende det kram.
  I morgen kan I så tage snakken om at de simpelthen også må gøre deres del derhjemme, for at alle – også mor og far- skal kunne have det rart derhjemme.
  Tro mig, jeg har også en 8- årig så jeg ved hvor lidt deres hørelse virker. Jeg er endda uddannet pædagog og født med verdens største tålmodighed og jeg kan stadig blive fuldstændigt rasende på mine unger somme tider.
  Men væk hende og giv det kram… det har du brug for lige så meget som hun har.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Camilla, tak for din fine kommentar. Jeg vækkede hende og alt var fint idag:) Men vi snakkede stadig om det! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi kjeldgaard

  Kære Allan .
  Jeg sender lige et kram til dig af denne kanal. Og så vil jeg gerne fortælle dig, at du er god nok. Du ér en god far! Du ramte muren, det sker for alle forældre . Dem der siger de aldrig har prøvet at miste besindelsen eller gå ned under sit eget barns niveau – de lyver!!!

  Det prøver vi alle mere end én gang i forældrelivet .
  Det kan du selvfølgelig ikke bruge til en fløjtende fis lige nu, men du skal vide , at du bestemt ikke er alene om at have det sådan.
  Super synd for dine døtre,og selvfølgelig skulle hun have haft et kram. Det VED du godt, derfor denne reaktion og kedafdethed! Men sket er sket og jeg er sikker op dine søde døtre nok de næste par gange daffer i bad, når du beder om det, ihvertfald når du har sagt det for 3.gang… og rolig nu, tøsebarnet får ikke traumer af et manglede knus til natten en enkelt gang i barndommen.
  Og jeg er ret sikker på din kone godt kan se hvor led du er ved situationen. I overlever allesammen. Det lover jeg.

  Med hensyn til at være far til teenagerdøtre, så kommer du til at skulle sluge mere end en håndfuld tykke kameler . Tro mig, det har min egen mand været igennem 3 gange og vores yngste på 11 er på vej og han er allerede ved at nervøse trækninger .

  Jeg synes det er så sejt at du er så bevidst om det, og det skal nok gå…. det GØR det jo.
  Og sådan en “lortefar” oplevelse som den i aften , kommer der altså flere af, måske i en anden indpakning. Det er en del af forældreskabet. Det er jo ikke kun dine smukke døtre , der skal lære. Det skal du jo også. Det er også din første gang. Det kan nogen gange godt være hårdt at være første barn/ børn i en søskendeflok, fordi det er nyt for alle.

  Kram til dig og dine 4 små døtre med ønsket om en dejlig familietur i morgen.

  Mange hilsner Heidi

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Heidi du er altid så sej! Mange tusind tak for det. Dine tanker betyder meget – og jeg læser dem altid med glæde. TAK fordi du læser med 🙂 Det skal nok gå? A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Degnebolig

  Ingen tvivl om at børn kan drive en op i det røde felt.. ja og min datter er kun 3 år .. jeg har altid boede alene med min far og det vigtigste for ham var st man aldrig går i seng sure på hinanden, hver dag skal man vågne op og ha en god ny dag… men om man så først bliver gode venner kl 03 om natten fordi man lige skal komme til sig selv igen og køle ned, sådan er det så bare.. jeg tror at du er en god far, men med 4 piger så er du nok bare nød til at gøre dig klar på at det kommer til at ske i de næste 20 år.. men Hej derfor elsker man jo sit guld alligevel 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   hehe Jeg tanker allerede op Christina til den dag mine børn beslutter sig for at blive umulige teenagere! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie Kjeldgaard

  Jeg synes at du er en pissesej far! Du er så omsorgsfuld, og jeg er sikker på at i finder en god løsning på konflikten! Vi laver sgu alle fejl, og det skal der også være plads til.
  High five herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Sophie du er sød. Mange tak for HIGH FIVE! den rammer rigtigt godt! 😉 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Ved du hvad lille far.? DET er okay, at reagerer sådan. Hvem gør ikke det som forældre?! Dét kommer vi til at gøre mange mange gange. Så længe man ved den er gal, så skal det nok gå. Jeg har selv én på 8. Og shot, hun kan vise sig fra sin præ- teenager side. Hvor jeg tænker:”hvor kom det lige fra?”

  Kh dorthe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Dorte hele den der pre teenager ting skræmmer mig PISSE MEGET! men jeg er glad for at vi kan dele tanker. Og køre sideløbende på vejen imod sunde og raske børn! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kære far til fire piger..

  Tror vi er mange – lorteforældre – der kender den der følelse..!
  Afmagt, ydmygelse fra børnene og til trods for de bedste intentioner fra starten af, så når man bare et punkt hvor dybe vejrtrækninger, gode intentioner og super pædagogik bare ikke virker længere.
  Når hele seancen så er overstået så overvældes man af skyld og skam. Bliver lidt flov og mega ked af det. Hvis børnene har en alder hvor de forstår det så synes jeg det er ok når skænderiet har lagt sig at man så snakker om det. Snakker om hvad deres opførsel gør ved os voksne..
  det er min erfaring at de faktisk lytter og prøver næste gang, for tro mig det er ikke et engangstilfælde, at gøre det bedre.

  Jeg ved godt at IG som udgangspunkt er et glansbillede af mange ting, men jeg synes din blog og profil skildre det hele ret godt. Jeg synes også du virker som en god far for dine tøser, kender mange mænd der slet slet slet ikke kommer i nærheden af det du gør med dine tøser.. 😉👌🏼

  Keep up, det skal nok gå👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Louise pisse mange gange tak for det her skriv! Det betyder faktisk pisse meget for mig, Ja undskyld sproget! TAK fordi du læser med 🙂 Allan

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Neval Wareham

  I sidste ende handler det jo om at du elsker dem og det ved de. De tager nok ikke skade af at se, at du også bare er et (uperfekt) menneske. De er vel også store nok til at forstå en forklaring imorgen. Op med humøret og vær ikk så hård ved dig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Neval mange tak! Det betyder meget at du skriver dine tanker. Jeg håber på det bedste! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Kære Far 💙
  Og så var det bare at “livet” skete. Men sådan er det. Også selvom der er super svært at acceptere og nogle gange navigere i.
  Men tænk på hvor overload af kærlighed der er i Jeres hjem. Du gør mig stolt – selvom jeg ikke kender dig. Du er far med stort F og gør det hamrende godt. Husk det! Også selv om det gør nal nogle gange ❤️
  Ditte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Ditte hvor er du pisse sej! TUSIND TAK!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe O.

  Alle forældre har været der – i en eller anden variant af situationen. Og har man ikke været der, kommer man det. Jeg flegnede engang ud på vores (nu snart 15 årige) datter, hvor jeg bl.a. sagde til hende, at hun “fandme ikke skulle gøre sig dummere, end hun var”. Av, dén var sgu ikke så heldig. Men; her er det jo så, at forklaringen – og undskyldningen, ikke mindst (!) – kommer ind i billedet. Og det er der ligesom også en læring i, for begge parter. For vi bliver sure på hinanden og uvenner engang i mellem! Og det gør vi jo netop, fordi vi elsker hinanden! Hvis vi ikke holdt af hinanden, ville vi jo være for ligeglade til at reagere på dén måde. Og ganske som vi lærer vores børn at sige undskyld, skal vi selvfølgelig også kunne sige undskyld til dem! Og det sker så også med varierende mellemrum her i huset.. 😉
  Så altså.. Op med mulen! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HIGH FIVE sign O! TAK for din kommentar! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har alle været der som far. Hvor vi ikke formår at tilsidesætte vores egne følelser/behov. Trust me, jeg har sgu nok været der flere gange, end jeg har lyst til at indrømme. Hatten af for din ærlighed og åbenhed.

  Det er netop sådan noget som jeg også vil blogge omkring. Glæder mig til at læse mere fra dig.

  Martin Pedersen // http://www.visimple.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Martin tak for din kommentar – OG fed blog du selv har der! OPTUR med flere mande bloggere! Det glæder jeg mig til at følge med i! :)A

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 TING JEG HAR OPTUR OVER!