EN HJÆLPENDE HÅND I EN TRAVL HVERDAG

FØLER DU IKKE DU GÅR GLIP AF NOGET?

img_0968

SPØRGSMÅLET LØD PROMTE OG DIREKTE…

Jeg læste det igen… Jeg blev ikke sur. Først blev jeg overrasket over direkteheden i spørgsmålet. Personen kender mig jo ikke. Dog gør hun jo i det hun følger med i min dag på instagram og bloggen måske. “føler du ikke at du går glip af noget”? Spørgsmålet lød til et billede af Noomi hvor jeg skrev at jeg ikke har været til nogen fastelavn, og altid var ude at rejse. Nuvel jeg forstår pointen. Vælger man et arbejde hvor man er væk fra store ting som fastelavn? Det er lidt kringlet men her er lidt aften tanker. Mest eftertænksomhed måske. Undskyld jeg bruger plads på det herinde…

JO JEG FØLER JEG GÅR GLIP AF MEGET…

MEN samtidig er jeg top taknemmelig for den tid jeg har. Jeg er taknemmelig for weekender fri og onsdage i hallen (selvom de er lidt nedern…). Jeg er taknemmelig for en hustru der holder på sagerne – også når det bliver for hårdt. OG jeg er taknemmelig over at døtrene krammer mig og kysser mig når jeg kommer ind ad døren og er kommet hjem, om det er 8 timer siden eller 48 timer siden jeg forlod hjemmet! Jeg er taknemmelig for at have en hustru som støtter op om min arbejdsdrøm. Og forstår hvad den betyder for mig.

JEG VIL IKKE UNDSKYLDE FOR AT HAVE ET JOB DER BETYDER JEG ER MEGET VÆK…

Men jeg vil forsøge at være til stede (mere) når jeg ER hjemme. Jeg Elsker mit job, og de ting det giver mig professionelt, kreativt og personligt. Jeg har arbejdet det samme sted i snart 15 år og arbejdet mig op og udviklet en afdeling som jeg er stolt over. MEN dette kører ikke altid godt sammen med familie livet nuvel. Jeg har en hustru som støtter op med det hun kan – og jeg arbejder omkring det for at støtte op om hende også. OG så snakker vi enormt meget. Altså om lige de ting der skal til for at familien og hverdagen kan fungerer. Jeg er sikker på at hun engang imellem bander mit job langt væk! MEN samtidig kan se hvad det giver mig!

JEG TROR DET JEG FORSØGER AT SIGE ER…

Jeg kan ikke føle at jeg går glip af noget. Jeg kan ikke hele tiden føle mig snydt for oplevelser for så tror jeg fast og helt seriøst på at jeg ikke ville kunne se de stunder jeg rent faktisk har. Ser i, for mig er det at ville andet end man har ikke en løsning. Jeg har en familie jeg elsker. MEGA CHECK. Jeg har et arbejde jeg er vild med. MEGA CHECK. Jeg må få det til at fungerer på bedste mulige vis! I forvejen ville jeg gå ned hvis jeg tænkte hvor mange af de “gode” timer vores døtre bruger med andre voksne. De voksne der får den “glade, sprudlende, eventyrlystne magiske” datter. Hvor vi får den sure trætte karklud bagefter, når de er trætte. Ikke meget magi der – lad os være ærlige!

MEN!

Og det her er et kæmpe stort MEN! Jeg har OPTUR over at i spørger. Jeg har OPTUR over at vi kan skabe dialog. For der er sikkert MANGE derude der har samme familie konstellation? Der må være mange der rejser også?

HVORDAN ER JERES TILGANG TIL DENNE SAG?

OG TAK FOR JERES ÆRLIGHED ALTID – OG SPØRGSMÅL.

JERES TID BETYDER MEGET FOR MIG!

🙂

A

29 kommentarer

 • Betina

  Fedt og ærligt indlæg! Jeg rejser også med mit job på hverdage men slet ikke på dit niveau. Og min mand har weekendarbejde hver anden weekend. Så vi går også glip af ting derhjemme – MEN jeg er en bedre mor af at gøre noget arbejds mæssigt som jeg er vild med – jeg får mere livsglæde og det smitter af på vores piger

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   du er så cool Betina! TAK fordi du deler dine tanker – det betyder meget! OG tak fordi du giver high five – du får liiige to tilbage herfra! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgit Plough

  Det handler aldrig om hvormeget men hvordan. Du kan tro, du konstant er til rådighed og tilstede, men ikke tilstede og glad, så er hverken du, din ledsager eller dine børn tjent med den løsning. Hvis vi har mulighed for at have job og interesser, der udfordrer vores hjerner og dermed kreativitet, så bidrager vi til fællesskabet med glæde og tilfredshed og lur mig : specielt børn, mærker somde første denne tilstand. Og formentlig kan et barns fortælling om ex fastelavn være et helt fantastisk bidrag til både barnets, søskendes og forældrenes glæde.
  Jeg er ikke altid god til at efterleve mine gode intentioner, men til alle andre, dig iberegnet, fortsæt med det, der giver glæde hustru og piger incl 🎈🎈🎈🎈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Birgit du er så skide sej! Du af alle ved at det ikke altid er nemt 🙂 Og den her kommentar betyder enormt meget for mig og hende herhjemme også! TAK!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Først og fremmest synes jeg, du har skrevet et godt indlæg. Jeg kommenterer sjældent på blogs, men det her rørte mig egentlig lidt.
  Jeg har ingen børn, og jeg er kun 23 år gammel. Men jeg tænkte alligevel, jeg ville give mit besyv med, da det er et synspunkt fra barnets vinkel. Det kan måske bringe dig lidt glæde 🙂
  Jeg er vokset op i et hjem, hvor min mor har arbejdet fuld tid og derudover været politiker. Der har været mange (MANGE) aftener, hvor min bror og jeg har siddet med vores fantastiske far, fordi min mor har været til møder, på rejser eller lignende. MEN! (Nu kommer min pointe) Vi (min bror og jeg) har ikke lidt afsavn. For min mor var 100 % tilstede, når hun så var hjemme, og det var bare mega fedt. Jeg har samme opfattelse af dig – at du er tilstede med dine børn. Det er super fedt, at du har skrevet det her indlæg, men jeg vil bare sige, at så længe dine piger ved, du elsker dem og at du er 100 % tilstede, ja, så kan det ikke gå helt galt.
  Til sidst – tak for en god blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Amanda jeg sidder med tårer i øjnene da det du skriver rører mig mega dybt! TAK fordi du tager dig tid til at skrive det du gør. OG TAK fordi du læser med. Shit mand jeg tørrer lige øjnene imens jeg smiler. wow tak for kommentaren! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Fantastik indlæg, og super relevant for mange. Tror mange forældre i en eller anden udstrækning på visse punkter føler de går glip af visse ting i deres børns liv. Om det så er pga arbejde, ved skilsmisse familier eller noget helt tredje. Men tænker først det bliver et problem for en, som du også hentyder til, hvis man gør det til et problem og dvæler for meget ved det, fremfor at se på de positive ting.
  Som enlig mor til to små, føler jeg da tit jeg går glip af ting i mine børns liv, når de er hos deres far. Fx jule aftener, fødselsdage, bare de små godmorgen/godnat kys og “jeg elsker dig” de kommer med… Eller bare at høre deres glade stemmer og mærke deres knus efter en skoledag. Og ja indimellem tager jeg da mig selv i at tude løs over de ting, men det er jo nok meget naturligt, og kun pga den kærlighed man føler. Men når det så er sagt så får de flere kys og kram når de er hjemme igen, og jeg lytter gerne til alt det spændende de har oplevet med deres far, som jo savner dem mindst lige så meget som mig, når de er her.
  Det vigtigste i disse situationer hvor man kan føle man går glip af visse ting, har for mit vedkommende været at jeg har ladet mig selv føle at det et okay at have de følelse, men at det er alt det positive vi gør når vi er sammen der skal overskygge de følelser af savn og “ting man går glip af” ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Joan jeg bliver enormt rørt over det du skriver! Du har ret! OG jeg tror faktisk tit at jeg glemmer at der jo er folk der skal dele deres børn. Forstå mig ret. Jeg er selv skilsmisse barn, dog “lykkelig” skilsmisse hvis det findes helt. Jeg er så glad for din sætning om at du hører om hvad de har lavet ovre hos deres far, for det er jo også deres liv, selvom det ikke er JERES liv sammen. Shit! HIGH FIVE til dig – og kram når det er svært. TAK fordi du læser med. TAK! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg kommenterer heller aldrig på blogs. (Men her faldt jeg netop over mit ofte overvejede dilemma.)Om det så skyldes travlhed med 3 små børn (årgang 10,13,15) eller arbejdsuger med timer ofte på 40-50 timer (nogle gange mere). Jeg synes det er en evig svær balancegang. Jeg er læge – jeg ovevejede ikke et sekund hvilket arbejdsliv jeg havde i vente da jeg besluttede mig for det 21 år gammel. Jeg kan svinge imellem dårlig samvittighed og dage hvor jeg tænker jeg skulle have lavet noget helt andet eller været hjemmegående for børnenes skyld. Men er glad for mit job – og ville personligt ikke være det foruden – nogle gange overvejer jeg om det er egoistisk valgt. Men samtidig – forsøger være på når jeg er hjemme. Men jo – man går reelt glip af ting – jeg så aldrig første gang min første datter kravlede, første gang min søn gik etc -men værdsætter man mon ikke også de stunder man får lidt mere – mon? Men jo – det er en død svær balance gang. Og hårdt med travle jobs og ustabil arbejdstid når man har helt små børn! 😬

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   MAJA du er sej! Du må gerne elske dit arbejde! OG jeg får skisme også dårlig samvittighed engang imellem. Det vigtigste er jo netop at få det bedste ud af det hele. OG det er den balancegang der kan være svær. MEN hvis du har en god fornemmelse det meste af tiden så er det jo mega godt! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg går glip af ting og nærvær med mine børn på grund af arbejdet og jeg synes det er en svær balance.
  Jeg ville allerhelst ligge tæt med ungerne hver dag, spille spil og følge deres finurligheder, men faktum er at det ikke matcher virkeligheden, også ift deres behov med venner, fritidsinteresser m m.
  Samtidig må jeg også sige, at jeg finder mit job med at arbejde for udsatte kvinder og børns rettigheder enormt vigtigt, ikke mindst for både min søns og datters fremtid og jeg håber de også får en stor portion tolerance og forståelse for andre mennesker med sig.
  Og så tror jeg på balancen, at det er okay der er perioder med meget arbejde hvis der også er perioder med det modsatte.

  Men hurra for gode mænd, der næsten uden brok nupper legeaftaler og madlavning, han får heldigvis meget credit af alle klasse mødrene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHA han må svømme i high fives din mand! Intet som en mand og far der også laver mad hahaha! Man skal være top realistisk! Og man skal få hverdagen til at køre på bedste vis! TAK for din kommentar! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Så dejligt indlæg.
  Jeg er alenemor med 2 børn i en 9/5 ordning, med 9 fantastiske dage til mig. Derudover har jeg valgt et lederjob, med mange arbejdsdage og en tlf der tit ringer. Jeg gik også glip af fastelavn og en masse andre ting, tilgengæld lærer jeg mine børn, lykken ved et job man elsker, at man ikke skal nøjes, hverken på kærligheden eller i arbejdslivet…
  tak for en god blog og insta.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Pernille hvor er du cool! PRÆCIS ingen kompromis! Alt det andet omkring skal man nok få til at virke! Uden tvivl! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Gode tanker, du deler 👍🏼
  Vi kører det også lidt anderledes en “normen” herhjemme. Vi har to piger på 9 mdr og 5 år. Min mand har for nylig fået nyt arbejde, hvor han skal rejse fire uger ad gangen, og efterfølgende er hjemme i fire uger. I år ender han med at være væk i 20 uger.
  Til gengæld har jeg så sagt mit job op, og vil prøve at finde en stilling på 25 max 30 timer om ugen. Så mit primære fokus de næste år bliver at være en nærværende mor.
  Selvfølgelig savner vi far, når han rejser. Ikke mindst pigerne. Men de ville – i min optik – også komme til at lide afsavn, hvis vi begge arbejdede 37 timer om ugen. Så er der ikke meget andet end “karklud” tilbage, efter en lang dag i institution.
  Så nu prøver vi denne løsning.
  Jeg kan godt fornemme, at nogle ser lidt skævt til det. Især ift min mand. Som om de tænker “hvordan kan han dog gøre det”. Som om han svigter os. Sådan ser jeg det ikke. Tværtimod. Ikke nok med at får lov til at udleve hans drøm om hans professionelle potientiale, så gør han det altså også for vores skyld. For familien. For at vi bliver “sat fri”, rent økonomisk (hvilket ikke er uvæsentligt) og der bliver tid og overskud til at skabe en tryg og nærværende hverdag for vores piger.

  Respekt til dig og din kone. Ikke mindst for at stå ved jeres valg 💪🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Marianne tak skal du have! OG high five til jer! Jeg er ikke sikker på at jeg ville kunne rejse væk så lang tid – men omvendt får man det til at fungerer når man skal jo 🙂 I er seje! TAK fordi du kommenterer! Betyder meget 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg tror på, at det er kvaliteten i den tid du er sammen med dine børn der vigtigst. Vi har lidt samme rollefordeling hjemme hos os. Min mand har et job der kræver han er mere væk end gennemsnittet, men når han er hjemme er han familiefar med stort F. Vi revidere vores liv, ca hvert halve år. Er vi forsat på rette spor eller er der noget der skal ændres? Jeg er deltidsansat og har en webshop, hvilket gør, at jeg er hjemme når ungerne har fri fra skole og vi har derfor tiden til hygge og nærvær, men jeg har også tiden til rengøring, madlavningen, så når manden kommer hjem, er vi sammen. Det kan være pisse hårdt, men det fungere. Ungerne savner da deres far, men han ville ikke have samme energi havde han et 8-16 job, det har vi prøvet og det var ikke lykken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hvor er i seje Anne! Jeg tror også vi skal til at revurdere mere. Ikke bare kører ud af samme spor! 🙂 TAK fordi du skriver dine tanker! betyder meget! A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg syntes det vigtigt at når man er der så er man der 100%. Heller det end at være der og så ikke “have tid” til sit barn fordi man sætter sig selv, tlf,iPad osv først- giver det mening😉
  Jeg syntes man skal finde en hårdfin grænse mellem job og privatliv. Og det siger jeg fordi jeg har en mand som er selvstændig og nogen gang ser han bare ikke så meget til sine børn. Men når vi så har tid så er han der os 100%. Men hatten af for dig og din hustru har styr på jeres karriere som er i fokus. Elsker at følge med og tak for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Heidi vi har langt fra styr på vores karriere og tit føles det som om at korthuset falder sammen synes jeg. MEN vi snakker om det og jeg synes vi er ærlige når vi har brug for noget andet. Jeg tror det er super vigtigt at man stopper op engang imellem og siger “hov” virker det her stadig? Jeg har et problem med at være “for tilgængelig” på mails osv. DET skal jeg arbejde på absolut! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for et godt indlæg med et super relevant emne! 😀
  min kone og jeg har to børn, (og får sgu nok nogle flere). Lige nu er vi studerende og har masser af tid. Jeg har gået sygemeldt gravid det sidste år og går nu på barsel – dvs at jeg har været og er meget (MEGET) hjemme. Jeg er nok ikke så god til det her med at være hjemme. I tråd med det du skriver, bare den anden vej rundt, så gør det mig ufokuseret. Jeg skal engang i mellem hanke op i mig selv for at nyde ‘endnu’ en hygge eftermiddag og vise børnene at jeg er nærværende.
  Jeg forventer af min fremtid at jeg også kommer til at få ‘travlt’, have bolde i luften og til tider sikkert også rejse rundt. Men jeg tror jeg kommer til at gøre det godt for jeg er nemlig god til den slags. Jeg er god til at være nærværende der hvor jeg er og jeg ret passioneret i det jeg laver. Men med et år som hjemmegående er den side af mig sgu ikke blevet stimuleret særlig meget 😀 ingen tvivl om at jeg rocker til at gå på barsel – men jeg kommer altså nok til at rocke lidt mere i fremtiden. <3.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   FEDT marie! Fordi man gør en ting og rocker det – er det jo ikke ensbetydende med at det er det man skal lave resten af livet vel?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lige præcis 😍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Fedt blog indlæg, og mega fedt du tager sådanne kommentarer til dig og skaber denne dialog!
  Jeg syntes det er fedt du udlever din drøm trods 4 dejlige tøser og en skøn kone derhjemme, men jeg vil så sige er det ikke også 100 gange federe at være der 100% i den tid du er sammen med din familie i stedet for 50% hele tiden? Det vil jeg da syntes! Det virker til din arbejdsplads giver dig energi og fylder dine kærligheds batterier op, så du er klar til at komme hjem og være der 100% for dem du holder af! So cool, hatten af for dig 👏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   TAK christina! Jeg er enig i hvad du skriver – dog er det ikke altid nemt at være der 100% MEN jeg arbejder på det 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så fint indlæg. 👌
  En af vores fornemmeste opgaver, som forældre, efter min mening, er at vise dem hvordan livet skal leves. Og hvad kan være bedre end at vise hvor vigtigt det er at beskæftige sig med noget man elsker, noget der gør en glad, inspirerer en osv.
  Jeg hører så mange børn i mit barns børnehave der taler om hvor keeeedeligt det er at gå i skole eller på arbejde (hvilket de sikkert har fået at vide når de gerne vil med på enten skole eller arbejde sammen med deres forældre) men Hey hvorfor ikke vise dem hvor fedt det kan være, så kan de i det mindste også glæde sig til det ❤
  Og jeg tror på at jo bedre man selv har det som voksen og forælder, jo bedre et forbillede er man for sine børn – også selvom man går glip af nogle ting ☺👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   kira det er sejt skrevet! TAK for dine tanker! Jeg er meget enig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Min mand og jeg arbejde meget og havde/har dumme arbejdstider som gjorde at vores søn var – i hvert fald efter vores mening – ALT for meget i institution.. efter nogen tid hvor vi vendte det frem og tilbage, tog vi konsekvensen af det! Jeg sagde mit arbejde op i en tandlægepraksis, hvor jeg i øvrigt nok i virkeligheden slet ikke var glad for at være. Og så kom jeg tilbage på skolebænken! Den bedste beslutning vi nogensinde har taget! Sikken en tid vi har fået herhjemme, jeg nyder at hente vores dreng på løbecykel eller bare kunne lade ham gå med en ping og slå ned i jorden hele vejen hjem, uden at skulle skynde eller kalde på ham hele tiden.. til sommer øger vi familien med to nye familiemedlemmer,- tvillingepiger! Det må også have været den ekstra tid😍🙈😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Kamilla KÆMPE tillykke med at i har fundet en løsning – OG KÆMPE TILLYKKE MED TVILLINGEPIGERNE! hvor er det stort!!! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN HJÆLPENDE HÅND I EN TRAVL HVERDAG