DEN FORFÆNGELIGE MAND - SUNDERE I HVERDAGEN.

LORTEFAR VERSION 3835282016395

image

HERE WE GO AGAIN…

Jeg er kommet ind i en dårlig vane. Eller jeg vil omformulere mig. Jeg føler først at de store døtre hører sådan rigtigt efter hvis jeg hæver stemmen. Jeg har prøvet den pædagogiske tilgang. Hånden på skulderen og “jeg føler ikke du hører efter hvad jeg siger til dig. Vi skal spise nu” taktikken virker også når man som forælder har overskud. Det har jeg så (ÆRLIGT OG HÅNDEN PÅ HJERTET) ikke altid! Jeg fangede mig selv idag i at hæve stemmen til det niveau at jeg følte mig som en rødhalset råbeabe til sidst. NOT FUN FOR ANYONE!

LAD OS VÆRE ENIGE…

INGEN har glæde af at jeg kommer derhen – hverken mine børn, jeg selv, eller menneskeheden!!! Det der så er så skide irriterende (ja excuse my FREAKING French) er så når de kigger på en og siger “hvorfor råber du far??!!!” sådan lidt med den søde attitude som gør at man glæder sig til de er teenager (sagde ingen nogensinde!!!!) Jamen måske råber jeg fordi jeg i stigende stemmeføring har bedt dem om at rejse sig fra sofaen, sengen, spisebordet, deres ByKlipKlap sofa, fra gulvet foran brændeovnen (ja der er mange muligheder!) og så den 374527292 gang råber. Jeg mener hvem dælan er overmenneske nok til ALTID at holde roen?

JEG FORSØGTE EN ANDEN INDGANGSVINKEL…

Her til aften. Vi sad og spiste og der var god stemning. Jeg tænkte – nu spørger jeg simpelthen det vigtige spørgsmål – Er i klar?

“tøser, hvad kan vi gøre for at hjælpe jer til at lytte bedre efter?”

Stilhed. De sad direkte og kiggede på mig i stilhed. Noomi begyndte at synge – Merle dansede med mælken (hvem ved hvad det handlede om haha). Øjeblikket var væk. Det øjeblik kom aldrig tilbage. INTET FREAKING SVAR! Ingen reaktion. Jeg fortsatte med at spise min burger…. Resten af aftenen hyggede vi på sofaen med en film på viaplay. Grisling var på eventyr og vi grinede – og jeg faldt i søvn midt i filmen. Det var en perfekt afslutning på dagen.

Og det bedste er at imorgen kan vi starte forfra…

HVAD GØR I KÆRE VENNER? HVORDAN STOPPER I JER SELV MED AT RÅBE? ELLER RÅBER I OVERHOVEDET?

30 kommentarer

 • Christina

  Dem der siger, at de ALDRIG råber OG har børn der AlTID hører efter (første gang) tror jeg simpelthen ikke på! Vi er vist alle i samme båd #fartilfirepiger 😱😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Christina! HIGHFIVE for ærlighed – lad os arbejde allesammen på at blive den bedste – og mest realistiske – forælder vi kan blive! TAK fordi du læser med! Det betyder pisse meget!

   🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Åh ja. Jeg er den lykkelige indehaver af 4 drenge som nu er store 12,14,18 & 21 og den ene har adhd… jeg har råbt af dem og det hænder faktisk stadig ind imellem. På et tidspunkt når alle børn en alder hvor de udvikler sådan et filter i ørerne som forhindrer deres forældres stemmer i at komme derind og man er simpelthen nød til at hæve stemmen for at bryde igennem det filter 😀 i dag siger jeg til dem at hvis jeg må bede dem om tingene en gang til, vil jeg blive vred og derfor hæve stemmen. Det gider de ikke høre på, så de sukker og vender det hvide ud af øjnene mens de gør hvad jeg har bedt dem om 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   ÅH carina, det er bare så ærgeligt at vi skal hæve vores stemmer ik? Det filter du snakker om tror jeg allerede Ava og Noomi har hahahahaha!!! TAK fordi du læser med og deler med ærlighed! Det betyder pisse meget! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina Kalas

   Ja jeg tror faktisk at piger udvikler det filter tidligere end drenge så før du ser dig om har du 4 af slagsen så glæd dig over at det pt kun er de store der har det,men glæden er kort 😀 du gør det fantastisk og du har nogle skønne smukke piger 👍🏻Jeg elsker at følge jer og er en smule misundelig over at du har fået 4 lyserøde med rottehaler og jeg ikke har fået en eneste 😀 har sagt til mine drenge at de skal få en masse lyserøde børn som jeg kan klæde i flæser og bling

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHAHAHAHA Carina, Krydser fingre for dine børnebørn planer! Og tak fordi du følger med:) det hjælper måske lidt indtil du selv har fingre i tyl og lyserødt? 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne Rousau

  Jamen sig Hej til lortemor i den anden ende!!
  Forstår dig og føler med dig.
  Jeg bliver SÅ træt når min Merle ikke lytter efter… og jeg har også forsøgt at være super konstruktiv og pædagogisk men det lader til at stemmens volume har en irriterende magt 😕😯
  Hvad gør jeg så?
  Prøver bare på at få det til at ske så sjældent som muligt.
  Jeg er begyndt at tie stille når jeg ingen reaktion får og er det et tilfælde hvor jeg kan tage affære sammen med Merle (2,5 år) gør jeg det.
  Er det putningen, vasken hænder eller andet lign bliver hun taget med i hånden uden yderligere kommentarer. Måske ingen endelig løsning men bedre end jeg fortsætter det hysteriske udbrud… det bliver naturligvis mere svært at praktisere jo ældre/større hun bliver 🙈🙄☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Seje Sanne! TAK for din ærlighed – og mega vigtigt at vi er opmærksomme! TAK fordi du læser med!
   🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg råber osse indimellem. Og hvor er det en øv-følelse man sidder med efterfølgende. Føler jeg tager prisen som worst mom of the year. Men lige bagefter tænker jeg osse “Okay, det var ikke smart men jeg er kun et menneske”. Jeg krammer, kysser og siger undskyld samtidig med at jeg forklarer hvorfor, og lige netop dér så tænker jeg at jeg alligevel ikke er helt ved siden af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   præcis Maria! vi skal være opmærksomme på at vi også kan gøre fejl – men det gør vi først i min bog, når vi så undskylder og snakker med ungerne om det efterfølgende! 🙂 TAK fordi du læser med og deler dine tanker – det betyder meget! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natja

  Hæver ifte stemmen men efter min datter har fåer en diagnose har jeg taget mig selv i at jeg er stoppet med at råber./bruge høje torner for det eskalere hvis jeg gør det …. ikke til samlingen men bruger det også på mit andet barn… at snakke roligt … hende med diagnose hjælper det aldrig at jeg når de høje toner…hende den bette kan jeg moderat hæve stemmen hvis storesøster ikk er til stede…. jeg arbejder meget på ikke hæve min stemme for nogen af dem…. … mrn hader mig rlv for gøre det…. vi ercalle forskellige og reagere forskellige

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hej Natja! Du er sej – det er mega sejt at kunne komme der til. Lyder ikke sjovt med en diagnose? Hav en dejlig dag og TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Åh åååh, er det kun større børn der har det filter – hvad er så undskyldningen for Bertram på 3…. Mine 2 på 3og 5 lyder også under den til tider Lorte mors forventninger. Jeg kan bare ikke klare at jeg skal sige noget 13 gange – og det så stadig ikke bliver efterfulgt…. Så min version er: Unger gør….. nu, ellers får I den Sure mor. Mega ufedt for mig og Ford en – og overraskende nok virker det heller ikke rigtigt, før jeg er blevet dur og en græder 😔 Hader mig selv for det, og ender altid med at overøse dem med kys, kram og undskyldninger for det sure humør – og en hvorfor når vi her til igen? Og forsøger desperat st få dem til at efterrationalisere sig frem til hvorfor mor blev sur…. HADER DET, men må dulme hadet med at vi er jo kun mennesker.
  Tak for en ærlig blog 👊🏻 Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   LISE! high five til dig. Vi ender derude allesammen. Og jeg er ikke i tvivl om at efterrationaliseringen er med til at de netop tænker over det. OG det er en snak man kan henvise til efterfølgende også!TAK fordi du læser med og fordi du skriver dine tanker 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella Maria

  Du ikke verdens dårligste far. Du er menneske! – ligesom at børn kam blive skide irriteret over at vi ikke hører efter så kan vi på godt dansk også blive djævle som kommer til overfladen til tider! Som der er sagt så er det vigtigste at man acceptere at man ikke er robot men et menneske med følelser, som
  Til tider kan side helt ude på tøjet og det er ok! – i mit fag som skole lærer – der har jeg lært at man ikke altid kommer uden om at hæve stemmen. Men der forskel på at råbe og at hæve den. Tæl til 10 og prøv at gentage dig selv. Selvom det måske er for 20 gang. Vi skal huske at klappe os selv på skulderen. Vi gør det bedste vi kan os forældre ! – og så længe man kan sige undskyld og at man elsker sine børn. Så er det vel det vigtigste. Hav en dejlig søndag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Isabella Maria, tusind tak for din high five OG dit råd! Det betyder meget at du læser med – Jeg tæller lige til 37282 hahaha 😉 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe O.

  Jeg husker ikke helt, hvor gamle vores datter var.. ikke lille. Men heller ikke (teenage)stor – som nu. Nå, men jeg tog hende sgu til ørelæge! For hun reagerede jo for helvede ikke, når man talte til hende! Hvilket jeg jo bekymret fortalte ørelægen. Som kvitterede med et: “Ja, vores undersøgelser viser, hendes hørelse er helt normal. Hun hører altså fint.” Suuuuuper! Så er det bare MIG (og hendes far), der åbenbart taler i uhørlige frekvenser. 😂 Hold kæft, hvor var det egentlig kikset. 😂
  Nå, men nu er hun 14. Og hører egentlig mere efter end sin lillebror på 12

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHAHAHAAH Signe, det kunne SÅ meget have været mig jo! hahahaha det er satme sjovt 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kære A!
  Jeg har en TEENAGER! Knap 15, hendes far døde da hun var 7, og når hun virkelig synes hun bliver “uretfærdigt” behandlet, kigger hun på mig med våde øjne og siger: ” Hvis du ikke var så dum ville min far stadig leve!” Og så RÅBER jeg, virkelig råber! Fordi hun 1: Godt ved det ikke er sandheden, 2: Godt ved den kommentar har ét formål, at projicere hendes egen sorg over på mig, selvfølgelig fordi hun har svært ved at være i den til tider.. Hvilket er helt okay ❤
  3: Godt ved at hun gør mig MEGA ked af det, og det er ikke en kompetence at have: Bevidst at gøre andre ondt!
  Når det så er sagt, så får jeg PRÆCIS lige så dårlig samvittighed bagefter, men jeg ER altså KUN et menneske – ligesom dig 😉
  Hun skubber mig helt til og udover kanten indimellem, og sådan er det tænker jeg.. Nu er det pandekager til morgenmad og en ny dag, hvor vi gør vores bedste for ikke at råbe 😄
  Kærlig hilsen
  Lortemor version 2017!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Seje Mette! TUSIND tak for dine tanker – jeg har dyb respekt for dine tanker og de overvejelser som jeg er sikker på at du snakker med din datter om det bagefter! TAK fordi du læser med 🙂 OG TAK fordi du deler dine tanker 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Hej Fartilfirepiger

  Keg syntes også i perioder at vores børn hører meget lidt efter 🙄 Hører mig selv igen og igen og til sidst hæver jeg også stemmen 😖 Jeg hader det og det ender med at vi alle er i dårligt humør og jeg må undskylde (dette er ofte om morgenen) har nogle virkelig sløve bananer 😡)
  Efter at jeg er begyndt at sige “jeg vil gerne ha at du slukker nu og gør dig klar” går det noget bedre end de der kommandoer det nogen gange kan blive, når der er brok over hvad man evt. Skal, siger jeg tit “jeg kan høre du ikke gider hjælpe, men jeg vil gerne have at vi hjælper hinanden med det…
  åhh de kære børn, elsker at læse dine indlæg….
  Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Lene hvor er det pisse pænt skrevet! Tusind tak altså! Vores morgener er heller ikke heeeelt top – wish me luck – jeg er alene med døtrene imorgen og har afleverings tjansen! TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Ha – le – lu -jah…. 1000 tak for et skønt debat indlæg fra den virkelige verden – fedt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHAH Pernille, jeg føler skisme det var lidt for virkeligt haha! TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Selvtak ; ) – det ka sguitte bli to-Real for mig… Forstå mig ret men nogengange får jeg sgi lange P…..af den selviscenesat virkelighed med billeder af avokadomadder på det helt perfekte R C stel, “se mine total finpudsede og artige unger”, designer hjem og de politiske korrekte helt rigtige speltboller…. Og det er sagt med et kærligt glimt i øjet…. Så derfor mere af den her slags indlæg – I lååååwe it…. Der er alt for meget tabu derude om alle os uperfekte forældre❤️ Tak A.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHA pernille! jeg kigger panisk min feed igennem for avocado madder hahaha! Jeg vil tage mig friheden i at have begge! et hjem der er lidt designer agtigt med RC stel og lækre børn (synes jeg selv). OG ærligheden når jeg ikke er stolt far. TAK fordi du læser med sejeste Pernille! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Wow et spændende indlæg!
  Jeg er ikke selv forældre, men er au pair (så har i teorien været i praktik som mor i et års tid nu). Jeg har sammen med børnenes mor haft problemer med at få dem til at gøre hvad der blev sagt, når det blev sagt og til sidst kom der altid super dårlig stemning. Specielt tidspunkerne hvor hun går/jeg kommer og når JEG gør ting eller beder dem om noget. Vi startede derfor grøn/gul/rød metoden. Første gang det bliver sagt er det grøn, derefter gul og skal vi sige det 3 gang bliver det rødt, så tager den voksne over.. (Det er dog aldrig sket).. konsekvensen af tre røde kort er ingen Fredagsslik. Det lyder “brutalt”, men vi stod i en situation hvor vi intet kunne gøre mere. Og efter 2 måneder med denne strategi som vi havde fået af en børnepsykolog (ven af familien) har vi slet ikke de samme problemer længere, det er langt fra hver dag farverne bliver bragt på banen, og børnene har genfundet respekten for de voksne, og det føler jeg er gensidigt fra mor, far og ikke mindst mig. 🙂
  Tak for hyggelig læsning, meget inspirerede. – er stadig i tvivl om hvorvidt jeg selv skal være forældre eller om andres børn er mere end rigeligt. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Katrine, tak for dine tanker! og fortælling fra din hverdag! Jeg tror i gør det samme som os. Konsekvens er en del (desværre) af vores dage nu og da. Der er dog også en måde man kan vinde det tilbage på. Så helt så strenge er vi dog ikke. Nogen gange kan man ikke “vinde” det tilbage dog. Og så er det sådan… TAK fordi du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  jeg er mor til 4 drenge og kender godt fornemmelsen.
  Jeg forsøger at huske at advare… om 5 min skal vi spise, så er det slut med tv, lege, Ipad, fodbold.
  Og når jeg så kalder efter 5 min, så afbryder jeg legen, tv’et, ipaden hvis de ikke kommer, når jeg kalder.

  Hvis jeg bare skal have deres opmærksomhed så pifter jeg nogle gange. Det hjælper også. 😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHAHAAH jeg skal lære at pifte!!! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DEN FORFÆNGELIGE MAND - SUNDERE I HVERDAGEN.