AND THE WINNER IS...

SÆTTER JEG BARREN FOR LAVT FOR MINE DØTRE?

image

De største døtre er startet i skole igen. De går i Første klasse. Deres klasse har haft lidt udfordringer på baggrund af en meget livlig energi som børnehaveklasse læreren havde svært ved at takle. Vi var inviteret til klassens første forældremøde igår, og havde et par dage før modtaget (i min optik) et mega positivt brev omkring mere fokus på vores døtres klasse, for at komme den livlige og forstyrrende energi til livs. Der har været problemer hvor klassens timer simpelthen er stoppet før tid grundet uro i klassen. Vi har været bekymret over klassens udfordringer – men var sikker på at nye lærer OG denne fokus på problemet (med tilhørende klar handlingsplan) var lige hvad der skulle til.

Jeg sad til forældremødet, og havde totalt ja hat på. Indtil andre forældre trådte til med spørgsmålstegn til om de tiltag var nok. De krævede datoer og andre handlingsplaner. Der blevet nærmest snakket exit strategier osv. Jeg blev mere og mere rystet. Ikke fordi jeg mener at vi skal være enige – slet ikke. Jeg blev rystet fordi jeg blev flov over min “ja hat” jeg blev flov over at føle det var en fin løsning – og at handlingsplanen var lige som den skulle være.

Pludselig fik jeg følelsen af at jeg satte barren for mine døtres uddannelse og fremtid, MEGA LAVT! Pludselig fik jeg de her indtryk af vrede forældre som ville have mere handling. De krævede svar fra lærere som har været sammen med vores børn i 3 uger. De nye lærere (som jeg har optur over er garvede – men nytænkende i deres måde at lære fra sig på!) skulle stå til ansvar for hele sidste år – som de havde intet at gøre med. Og her står de med en livlig klasse – hvor de har taget aktion efter 3 uger. Hvilket er mere end vi så hele første år til sammen.

Jeg er glad for forældre gruppen – og selvom jeg måske ikke altid er enig (that’s life) i deres måde at se tingene på, så er vi en stærk gruppe. Der er god stemning og folk er seje. Men de her møder gør mig altid mega usikker. De her møder gør at jeg går hjem lettere rystet. Mest af alt fordi der igår var en skygge af negativitet (måske i nogens bog realitet) på baggrund af noget som – i min bog – endeligt var en stille løsning. En kæmpe sejr at der endeligt sker noget!

Jeg sidder idag på toget og mit hjerte banker lige lidt mere som jeg skriver det her. Det er vildt at sådan et møde kan få min usikkerhed som far (der ikke er uddannet lærer eller pædagog – men arbejder i fashion) kommer så voldsom frem. Sætter jeg barren for lavt for mine døtre. Er godt nok, godt nok?

TAK fordi du læser med 🙂

A

FØLG EVT OGSÅ MED PÅ FACEBOOK INSTAGRAM / SNAPPEN SOM: FARTILFIREPIGER

22 kommentarer

 • Heidi Kjeldgaard

  Jeg synes bestemt ikke du sætter baren for lavt . Jeg er af samme opfattelse som dig. Lad nu lige de nye lærere kende børnene først , så kan de altid gå mere effektivt til værks, HVIS det overhovedet bliver nødvendigt . Jeg mener …. Ungerne går i 1.klasse. Det er jo ikke en PhD afhandling de er igang med.

  Jeg har haft 4 piger i folkeskolen ( dvs jeg har den sidste i 4.klasse nu) og jeg er tryg ved at lærerne har haft fokus på trivsel i klassen, så skal læringen nok komme.

  Og hvis DU synes de planer og ideer lærerne har er fine, jamen så ér de fine til dine børn.

  Selvfølgelig skal børn lære noget i skolen, men de skal i de helt små klasser først og fremmest lære at gå i skole, lære at være en god kammerat , lære at sidde stille på den mås der godt kan være fuld af lopper….lære at få bøger op af tasken , finde penalhus frem, huske en besked osv osv…. Det er rigtig mange ting og i forvejen stilles der rigtigt mange krav til de små poder .

  Læn dig tilbage , bliv ved med at have JA-hatten på, det betyder nemlig rigtig meget formidle børn, at de mærker du er positiv omkring dere lærere og dere måde at håndtere børnene på.

  Hvis du synes der sker ting du ikke kan acceptere, kan du altid henvende dig til læreren på forældreintra , og så tage den derfra.

  Negative forældre gør ikke noget godt for hverken elever eller lærere .

  Vi har bestemt også oplevet problemer i nogle af klasserne , men jeg synes det er meget vigtigt altid at være positiv indstillet omkring skolen så vist det overhovedet er muligt . Fordi det smitter sp sindssygt hurtigt af på børnene og set kan de faktisk ikke bruge til ret meget andet end at blive usikker og måske rigtig ked af at gå i skole.

  Held og lykke med det hele

  Bedste hilsner

  Heidi

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hej Heidi! tusind tak for dine tanker og det du skriver. Jeg føler faktisk ikke så meget negativitet – mere et ønske om at ville det allerbedste for sine børn – og kæmpe for det. De synes ikke det var ok. De stillede højere krav. Det kan jeg godt sætte mig ind i – du ved det med at ville ens børn det bedste. Man ser tingene forskelligt og jeg håber at jeg kan beholde JA hatten på 🙂 TAK fordi du læser med! GOD aften 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærerinden

  Optur at læse sit indlæg. Jeg har sådan en klasse, du taler om. Vi blev skudt ned sidste år af forældre der mente alt hvad vi gør er forkert. Dog ved jeg vi gør det rigtige. Ungerne trives og fagligt er de nogle af de dygtigste 😎 Man skal huske, at stole på lærerne…
  Se på om de trives, kan de lidt klassekammeraterne og kan I se en fremtid for dem? Det plejer, at være mine egne spørgsmål ang. mine piger i privaten

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hvor er det VIGTIGT skrevet! Jeg tror dog også at en fagperson nogen gange kan miste sin “faglighed” når man passer på sine egne. Jeg beholder JA hatten på! 🙂 TAK! fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Barren er vel kun for lav hvis du oplever dine piger mistrives og du så Ikke handler (waller i dette tilfælde ser nogen handle ).
  Hvis du synes den fungerede så gjorde den sikkert det for dine børn og synes da bestemt det kan være fair at give nye folk (her lærere) en reel chance.

  Men jeg er så også enig Heidi i at der altså handler meget om skoling snarere end læring i skolen. Børn lærer af Interesse og der kommer med rette rammer. Den sætter du I lige då høj grad som lærerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Stine du har ret! Vi som forældre har et MEGA ansvar også jo. Men det er jeg top ydmyg over 🙂 TAK fordi du læser med – og deler dine tanker! Det betyder meget! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natacha

  Behold ja hatten på. Børn er børn og deres uddannelse står ikke og falder med 1 klasse. Er selv meget fri omkring min datter nuvel hun er kun 1,2 år men i dag er der så mange krav og ting at leve op til så det hurtigt bliver forældrenes behov over børnenes. Enig med de andre i at hvis børnene trives er det godt og fremmer læring. Man kan altid henvende sig mere diskret hvis det modsatte er tilfældet. Måske forældrene også lidt glemmer at det faktisk også er deres børn der er en del af klassen og de forstyrrende elementer. God aften

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   tak for dine tanker Natacha! Og TAK fordi du læser med 🙂 Jeg tror alle forældre bare gerne vil gøre det bedste for sine egne børn 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Som jeg skrev til dig i går, Allan: der er løsninger på vej og det skal nok gå. Mener ikke, at du sætter barren for lavt, for tiltagene skal jo have tid til at virke – og det skal de nok komme til med de dygtige folk, der er på sagen:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Sejeste Anne! Jeg har JA hatten på og har tiltroen på at det blir godt! TAK fordi du læser med og god aften 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wicki

  Meget rammende at læse. Som taget ud af min datters skoleforløb. Som forælder er man nødt til, som udgangspunkt, at have tillid. Især når skolen handler & der er en ny lærer ved roret. Vrede tror jeg ikke på gavner hverken motivation eller samarbejde. Dine døtre kan mærke du har en positiv indstilling & det vil nok præge dem. Vigtigst af alt er fokus på trivsel, fællesskab & sociale kompetencer i indskolingen, så børnene bliver stærke i kraft af fællesskab & egne styrker. Læringen følger en opadgående kurve, hvis børn trives. Vi måtte flytte vores datter til en mindre, privat skole, hvor der er fokus på de værdier vi tror på er mest givende for et helt skoleforløb. Held & lykke med forældresamarbejde & skolegang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Wicki jeg er glad for din kommentar. Det er klart at man skal være reaktive over hvad der sker med sine børn. En privat skole lyder som et perfekt match med jer. Jeg håber de kan blive på skolen hvor de går nu:) TAK fordi du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pelle Pedersen

  Hej Allan….om du sætter baren for lavt?…jeg har det sådan, at dem der tager sig af vores børn ( skolelærerne/pædagogerne) de ved mere om det de laver end vi som forældre gør…ALT ANDRT er, efter min mening Fuldstændigt ligegyldigt….en børnehaveklasselære ved hvordan børnehavebørn ‘bør’ være. En indskolingslærer ved hvordan indskolingsbørn ‘bør’ være og så fremdeles….men selvfølgelig er der ingen regler uden undtagelser…..at du som far, ikke stiller spørgsmålstegn ved lærernes planer, for børnene, er jo et tegn på, at du er tilfreds med udviklingen af dine børn, og at du er tilfreds med det ‘resultat’ som lærerne levere…og det resultat er jo en flok unger der mere eller mindre trives, i en hektisk hverdag…så jeg tror ikke du behøver at være bekymret, for din manglende bekymring, om dine børns udvikling…hilsen Pelle, tidligere kollega, og trofast læser ag sin blok

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Sejeste Pelle TAK fordi du læser med 🙂 og tak for dine tanker. Jeg holder tungen lige i munden og håber det hele kommer til at gå! GOD AFTEN til dig og din skønne familie 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • troldemor

  har nr. 3 i første klasse og ved af erfaring at der er stor forskel på eleverne i en klasse (og forældre) i min søns klasse er der en der allerede kan læse, nogle der er rigtig godt på vej, og så min( og sikkert flere) der skal til at lærer det.
  der er plads til dem alle og tro mig, så længe du er der for dem, giver dem kærlighed og opmærksomhed og støtter dem, så skal de såmen nok trives, og barren tror jeg ikke er for lav. vi har forskellige højeder for en barre, min er at det er børn og de skal være børn så længe det er muligt, så skal de nok klarer sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Vigtige tanker! Jeg er også med på børn skal være børn! GOD AFTEN og TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Først: tak for en anderledes og spændende blog, hvor er det befriende at følge med i en fars betragtninger af livet – stort som småt 👍😊 mht det du skriver, så tænker jeg at man lige så vel kan vende det på hovedet: at kravet om fastlagte handleplaner og datoer kan være et udtryk for disse forældres usikkerhed og forventelige faglige uvidenhed om hvordan man tackler et sådan problem. Forestiller mig at forældre tackler sådanne møder meget forskelligt og det gør ingen mere eller mindre kompetente i forhold til at se og forstå sit eget barn og deres individuelle udvikling.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Line, tak fordi du læser med! Du har absolut ret! Jeg er helt enig – men man skal stadig tænke over hvem man sender kritikken imod. Dem som forsøger at gøre noget – eller dem der var der sidste år hvor der ikke skete noget 🙂 TAK for din kommentar! mvh Allan

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ellen Madsen

  Hej. Jeg endte tilfældigvis på din blog og blev opmuntret af det, du skriver. TAK! Ser du… Jeg er lærer – dog ikke i indskolingen, men hos de store elever. Men det ændrer ikke på, at det ALLERBEDSTE en lærer kan opleve og have med på arbejde hver dag er forældrenes tillid og forventninger til, at læreren hver dag og i hver undervisningstime gør deres allerbedste. (For hvis det ikke er sådan man går til lærerjobbet, er det slet ikke spor fedt at være lærer).
  Og så er børn fantastiske – for man kan ikke sætte absolutte deadlines for, hvornår de “makker ret”. Børn vil rigtig gerne samarbejde, men det er så forskelligt, hvordan og hvor længe det tager. Dine børns lærere er i gang med at tage et langt og sejt træk sammen med klassen. Det bedste du kan gøre er at opmuntre dem og bakke dem op – og snakke med dine piger om, hvordan de kan bidrage positivt til det lange, seje træk! Tak for dine tanker.
  Hilsen en lærer som nu har sendt sit første barn i 0. klasse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Ellen, hvor er det fint du skriver! Jeg er glad for at min vinkel kan virke for døtrene – OG for os. Hav en dejlig dag! Og TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt indlæg
  Rart at læse som lærer
  hvordan går det med klassen nu?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Anette, det går simpelthen den rigtige retning! Nuvel der var nogle få der forlod klassen. Men det går den rigtige retning og vi har fuld tiltro til at det nok skal gå rigtigt godt! Ellers er vi der med support! 🙂 TAK fordi du læser med!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AND THE WINNER IS...