AMNING I OFFENTLIGE RUM - MIN MENING!

LORTEFAR VERSION 3835282016392

image

Jeg har fra starten af min rejse på både instagram og nu også herinde valgt at være ærlig. Sådan helt ærlig. Når det går godt så går det godt, og når det som her til aften kørte af sporet som forælder så vil jeg også dele det. FUCK jeg har været en lorte råbe abe sure far her til sidst. Med trætte børn som bare havde brug for et kram og mig der hele tiden gjorde det forkerte. Og modsatte. En aftensmad som egentligt gik godt – nuvel måske brændte maden lidt på. Rod i hele stuen blev ryddet op og vi fik gjort klar til nattøj og tandbørstning. Og midt i det hele så jeg som en out of body experience at jeg blev råbe kommandant far ” kom så med nu” ” hold nu op” ” hør nu hvad der blir sagt”. Den fik ikke for lidt. Ava som bund ulykkelig sagde at hun hellere ville have mor her (min elskede hustru var ude og spise og hygge – absolut fortjent!) og for at være ærlig ville jeg også have mor var her! De store kom i seng – hyl og skrål “lortefar” blev råbt med en næsten smækket dør. De små gik med ovenpå og vi fik puttet dem med fin stemning og smil og kram og “jeg elsker dig”. Jeg satte mig på trappen ned mod stuen og de store pigers værelse. Jeg kunne simpelthen ikke lukke dagen sådan her. Jeg bliver så stolt engang imellem. Og det er MEGA dumt – absolut DUMT! Nå men jeg gik ind til tøserne og jeg snakkede med dem krammede dem og huskede dem på at selvom man blev uvenner så blev man gode venner igen, og at jeg stadig elsker dem selvom jeg er sur på dem. ÅRH hvorfor kommer jeg derud? Hvorfor kan jeg ikke bare have overskuddet altid? Hvorfor er det ALTID når jeg er alene. Og hvorfor skulle der lige være tømmermænd inde over også? SHIT en lorte aften. SHIT en lortefar…

28 kommentarer

 • Stine

  Det væsentlige i det her er vel netop at du heller ikke selv synes det var i orden OG du sagde (og mente) undskyld til dine piger.

  Vi kommer alle sammen derud hvor vi ikke har lyst til at være – nogle oftere end andre. Så må man jo bare forsøge at håndtere det som det nu er. Det hjælper jo hvert fald ikke du slår dig selv i hoved.

  PS. Forhåbentlig var det i det mindste en god aften i går (?) Med bloggerne som har gjort tømmermændene værd?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Stine du har helt ret. OG det er også bare mig der lige skulle af med det. Og ja tømmermændene er absolut det værd 🙂 GOD aften! A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Du er bare menneske som alle os andre og indimellem er overskuddet bare ikke særlig stort! Men så er det godt, at børn altid tilgiver og ikke bærer nag😊 Især ikke til deres forældre❤️
  God aften, og tak for en enorm hyggelig blog/IG🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Anita hvor er du sej! Tusind tak for din kommentar og fordi du læser med 🙂 Jeg er ikke glad for at komme derud… øv 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh ha hvor jeg føler med dig! Jeg venter på den dag kommer, hvor overskuddet ikke helt er den samme og hvor alt bare er noget møg! Men hatten af for du er sådan en fantastisk far. Sætter virkelig pris på andre der også viser de har overskuddet med børn 🙂 god aften. Lad sommer-glade-piger være med dig imorgen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   idag var jeg ikke en fantastisk far. MEN tusind tak for din kommentar! Det betyder meget! Sov godt 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Det lyder som om du er en helt almindelig far og et helt almindeligt menneske👏👏 #shithappenstoallparents
  Jeg har også trådt ved siden af. Tit. Som #lortemor #råbemor #suremor #konsekvensmor Det sker. Jeg havde fx vores døtre alene sidste år da ders far var 3,5 måned udstationeret i USA (forsvaret). Holy Jesus moly Shit jeg ramte nye standarder for HVOR træt og urimelig man kan blive (også!) som mor….. 3,5 måned med alle tre børn alene, ikke én gang fik jeg dem passet😳😳😳 Hen over sommeren. Efter 8 ugers ferie var de 2 store self tilbage i skole/børnehaven imens jeg var på orlov med yngsteguldet hjemme. En sæt møgirriterende pseudotvillinger på 4,5 og 6….. Og min langtidsammede lille filur på 1 år.
  Et lækkert trekløver men fandme også nogle ballademagere! (Behøver jeg at sige at ture ud af huset på den fede bloggermåde bare en en by i Rusland herhjemme??!)
  Jeg er stadig forundret over hvor meget til vanvid de små størrelser kan drive én!
  Jeg aflyste en sommerhustur med dem alene fordi de slådsede og drev mig til vanvid så jeg hverken fik pakket bil eller kufferter eller kunne tænke klart til det. Langt ude! #ondekonsekvensmor
  Herhjemme kender vi godt overdrevet og jeg hader #konsekvensmor der råber ned af gangen efter dem “jeg er fandme så sur at jeg aflyser Alfons Åberg, jeg gider ikke læse når jeg er sur på Jer!!
  Ergo: Man skal bare ikke passe børn (som i 3-4 mindre størrelser!) når man selv er lidt flad på energi. Dårlig kombi……
  Jeg render stadig ind i dage hvor al min omsorg og empati er brugt op på en fødestue #soontobemidwife og al min anerkendelse og alt overskud er forsvundet som dug for solen…… Her øver jeg mig i teknikker og tricks som små konkurrencer der får børnene hurtigere i seng og den der teknik med at lukke lyde ude ved at fokusere på en anden lyd (når de bralrer rundt og leger fangeleg og højlydt diskuterer vinderen af kapløbet /hvem der må stå forrest ved håndvasken)😝😝 Det er fx tricks der får mig igennem når jeg er brugt op😊 #imorgenventerennydag #manerkunsurnårmanelsker #ellersvarmankunligeglad

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   FREJA JEG HAR OPTUR OVER DIG OG DIN KOMMENTAR! hahaha! fuck sikken en periode – men hvor vigtigt er det at kigge tilbage på den tid og være den bid klogere? Jeg er MEGA #konsekvensfar og synes også det er ok engang imellem. Alt med måde 🙂 TAK fordi du læser med – og mega meget tak for din kommentar! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvor er det bare dejligt du deler det!! Vi andre har jo også de dersens melt downs ind i mellem, hvor man bagefter tænker, at man må være verdens dårligste forælder! Men det er vi jo heldigvis ikke, vi vil jo gøre ALT det bedste for vores små poder, men i en stresset hverdag, kan bægeret ind imellem flyde over. Vi går på 3 ugers sommerferie i dag, så der skal bare geares helt ned, og ungerne skal helt i fokus – måske pyntet med et par kæresteaftner når ungerne er puttet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   LOUISE NYD JERES FERIE! årh jeg har ikke ferie mere næsten og Mandag er jeg tilbage på job 🙂 TAK fordi du læser med 🙂 OG GOD FERIE! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne Rousau

  Du rammer lige ind i hjertet.
  Sidder i Norge – på ferie med to små (21 mdr + 8 uger), ikke bare ferie som i vi hygger alle fire men ferie som i ferie ved elven, fiske (efter laks), popcorn, pølser over bål etc.
  Derhjemme lød det som verdens bedste ferie og plan at far fiskede når mor her havde børnene og omvendt – men med vores dejlige Merle på 21 mdr har der bare været så mange konflikter og lorteforældre at jeg fuldstændig mistede lysten til ferie. Jeg bliver så ulykkelig når vi skændes eller jeg/vi konstant er i “nej” mode 😞 Og med en lille dreng på 8 uger er der ikke altid lige de fornødne hænder.
  Så dit indlæg rammer lige der inde hvor det svier. Kan så godt følge dig.
  Jeg giver hende et ekstra stort kram når hun står op ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Sanne! kram til jer i Norge fra mig lortefar! 🙂 Nej mode kender jeg til – men er sikker på at i finder en masse JAer også! NYD ferien og hinanden – Imorgen er en ny dag 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • lene

  Hej Fartilfirepiger
  Åh hvor jeg dog føler med dig, de aftener hvor man bare ikke emmer af overskud og slutter af med for mit vedkommende, at være en sur mor…
  Som dig går jeg også altid ind og taler til dem, da jeg heller ikke vil slutte dagen af med at være uvenner, når man er OBS på det, er det jo for dit vedkommende sikkert også sjældent dette sker, man bliver bare så ked af det. Specielt når dagen næsten var i mål.
  Er sikker på at idag blir en god dag
  Hilsen Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Lene tak for din kommentar og dine tanker – dagen efter var en fin dag igen. Jeg ville jo bare ønske at vi ikke kom derud som forælder… Men tænker man skal være OBS på afsluttelsen mere end bare at råbe! TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Kære (lorte) far/helt almindelig reagerende far
  Du er bare et menneske som alle os andre! Børn har altså også brug for at se (og høre) at der findes følelser som vrede, skuffelse og tristhed. Vi skal jo gøre dem til hele mennesker, der vedkender sig alle følelser, også dem vi som nordboere ikke er så hjemmevante i. Jeg har selv spansk blod i årerne og har boet i Latinamerika i flere år. Der råber, skriger og hyler man sgu. Smadrer tallerkner om nødvendigt! Jeg tror vi skal vedkende os alle slags følelser og lære os selv og børnene, hvordan man er i følelserne og tackler dem.
  helt ærligt: vi skal ikke være så bange for de følelser men selvfølgelig tackle dem rigtigt. Især for at børnene lærer mest muligt om at være menneske.
  PS: du e sgu en rocker sej far til fire….jeg synes jeg har mine kampe, og jeg har ‘kun’ tre:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   ANJA HVOR ER DU SEJ! og jeg håber ikke at vi kommer ud i at kaste med tallerkener hehe 🙂 Godt gået med 3! Jeg tror ærligt også at man kan komme ud i at være en lorte forælder selv med en kun 🙂 HAV en dejlig weekend, og TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Følelsen er så træls, men tro mig alle forældre er der engang imellem. Og hader det. Dem der påstår noget andet, vil jeg påstå lyver. Det kan være store eller små ting, der lige gør det “snapper”, men det er en del af at være menneske. Og tænker din måde at håndtere det på bagefter, er den helt rigtige. Det viser også ungerne, at ja engang imellem opfører man sig dumt, men kan man sige undskyld bagefter så går det alligevel…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   den følelese er netop mega træls Mette, jeg er også lidt stolt over at jeg fik “lukket” den ordenligt. MEN ville jo helst bare ikke derud nogensinde 🙂 TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irene G

  Det sker for alle og piger er bare ikke nemme. Børn skal også lære at kende til vrede, og at følelsen er naturlig. De skal også lære, hvorda. Man håndterer den og du viste et fint eksempel ved at sætte dig ind til dem igen og tale om episoden med ret hurtigt efter. Det er at få det bedste ud af situationen og komme videre. Anger management. Selvom det ikke er rart, så er det en del af livet og også noget man skal lære at håndtere. Kram til dig, og så håber jeg der går længe før I har en anden lorteaften.
  Ps. Jeg synes først man er en lorteforælder, hvis man ikke får talt med børnene efter sådan en episode. Du gjorde det fint.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   puha tak Irene, engang imellem er jeg lidt bange for fremtiden med 4 tøser høhø! TAK fordi du læser med – det betyder meget 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Vi har alke været der, og kommer der med garanti igen! Men at være bevidst om det som du er betyder at vi aldrig når længere ud end vi kan bunde og at vi lærer noget undervejs.
  Godt gået lortefar 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   TAK betina, lortefar er glad for din besked hehe 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Skide godt blog indlæg, og jeg tror ikke at der er nogen forældre der kan sige sig fri fra at stå i den situation som du har skrevet om. Fedt at du snakker med pigerne om det bagefter. Jeg siger til mine piger, at hvis jeg råber af dem, er det ikke deres skyld, men fordi at mor har glemt at være god ved sig selv og er træt. Jeg følger i øjeblikket et forløb hos Rikke Klindt i selvudvikling. Det giver altså bare en selvindsigt og forståelse der siger spar 2;) og hjælper til at tackle situationer som disse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Ej Annette det lyder mega sejt at du er i det forløb! RESPEKT! Og tak fordi du læser med – skriv lige hvordan det går med det hele ik? 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Be kind with yourself! You are only human… and not lortefar 😉 Sending you hugs

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   THANK YOU celena, have a great weekend! it means a lot that you are reading 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monna

  Den urimelig situation har vi vist alle stået i 😓- skide frustrerende bare at føle man ikke slår til som forældre og bare ønsker det skal være godt og rart at være sammen❤
  Du takkede det super godt – respekt herfra, du er en fantastisk far😊 knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Monna TUSIND TAK! hvor er det pisse sødt skrevet! Jeg sidder her og smiler – tak for det 🙂 GOD aften, MVH ALLAN

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AMNING I OFFENTLIGE RUM - MIN MENING!