PROJECT FANTASTISK HAVE LETS DO THIS!

NÅR MAN HAR ET BARN I SENGEN OGSÅ…

image

Merle er inde i en periode hvor hun ikke vil sove for sig selv. Hun ender altid med at sove inde imellem os enten fra starten af natten eller midt om natten. Hun kommer trissende med hendes hovepude og 2 sovedyr. Misforstå mig ikke – jeg er ikke sur over at hun har behovet for extra tryghed. Det er vores job som forælder at give hende det. MEN hvad er det der trigger det hos hende? Hvorfor er hendes egen seng lige pludselig ikke god nok? Hun går meget op i at de store sover sammen (hvilket de er vilde med – hej køjeseng!), og har tidligere spurgt om hende og Noomi så ikke også kunne sove sammen. Jeg forstår faktisk nok hendes retorik, jeg mener, de store sover sammen, og min hustru og jeg sover sammen men Noomi og Merle sover hver for sig? Noomi er stadig for lille til at sove med Merle da de vil vække hinanden med sikkerhed – Men kunne den løsning virke senere? I et par år indtil de vil have deres eget værelse igen? Kunne vi lave et værelse til soveværelse og et til lege rum? Indtil da så må jeg nyde at blive vækket af små søde bløde Merle hænder på mine kinder der nusser mig imens hun visker “jeg elsker dig far”. Jeg mener hvis ikke det var fordi det måske blev lidt akavet om nogle år så vil jeg da vågne sådan hver morgen 🙂

Hun tager nogle hop rent mentalt og vokser enormt hurtigt. Hun er mellem søsteren og jeg tror det kan være svært at være storesøster når man måske heller vil være lillesøster, engang imellem? Den lille mus tanker tydeligt batterierne op når hun ligger imellem os to voksne. Og så er det vel også ok at det er sådan for en tid…

Har i erfaring med sådanne perioder? Hvad gør I?

TAK FORDI DU LÆSER MED 🙂

A

FØLG EVT OGSÅ MED PÅ FACEBOOK INSTAGRAM

26 kommentarer

 • Stine

  Jeg har kun et barn og hun sover hos os og leger på værelset. Nu ved vi ikke lige hvornår nr 2 (forhåbentlig) kommer, men vi har snakket om at vores børn skal sove sammen til de udtrykker ønske om andet. Jeg sov sammen med min bror i køjeseng i til jeg selv bad om andet.
  Mener min mor også fortalte om en overgangs periode hvor vi tit sov i soveværelset og ar dette blev reduceret kraftigt da vi begyndte at sove sammen (altså lillebror og jeg)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Stine tusind tak for dine tanker! du ved ikke hvor meget de betyder 🙂 Jeg tror mere og mere at samsovning for miniholdet kunne være vejen frem! god aften – TAK fordi du læser med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgit Plough

  Voksne er ikke vilde med at sove alene, men vi forlanger hurtigt af vores børn at de skal, og det kan der være mange gode grunde til. Jeg tænker at Merle lige nu har brug for noget nærhed, som hun så kan få ved at sove sammen med jer og senere sin lillesøster, men ro på …. Jeg er ikke længere helt ung og kender ingen teenagere der sover hos deres forældre og så vil du længes efter de små hænder på dit ansigt, dog tror jeg altid, at hun vil fortælle dig, at hun elsker dig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Birgit du er så skide skøn altså! Jeg håber du har ret 🙂 Tak fordi du læser med iøvrigt! god aften! MVH ALLAN

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mon ikke de to yngste sover hver for sig fordi i har muligheden? Vi bor i 3-værelses lejlighed så her skal børnene dele værelse så snart lillesøster rykker ud af vores soveværelse – formodentlig når hun er 8-9 mdr. De skal nok vænne sig og sove fra hinandens opvågninger, ligesom de gør nu hvor vi jo bor tæt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hej Ditte, Vi har absolut muligheden for det, dog tror jeg at vi bytter rundt på værelserne når tiden føles perfekt til det 🙂 TAK fordi du læser med! A 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Vi har en dreng på 5½, og i perioder kommer han også ind hver nat og sover i midten. Andre perioder vågner han om morgenen i hans egen seng. Fælles for hver dag er dog, at han falder i søvn i egen seng, mens vi ligger ved siden af.
  Jeg har bestemt foreslået at der hjemme i vores hus blev lavet et soveværelse, med en dobbeltseng, og en seng på hver side til børnene, for så kunne vi alle sove dejligt, uden skub og puf og fødder i ryggen/hovedet.
  Det er jeg dog den eneste voksne hjemme hos os der synes.
  Og på et tidspunkt.. så gider børnene jo ikke sove sammen med os mere, men indtil da ville vi nok alle sammen få en bedre nattesøvn.
  Må prøve lidt mere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHAHAHA Louise! Vi har overvejet en speciel seng der gik i hele væggens bredde netop så vi også bare havde plads nok. Men det er ligesom om at det med de store er lidt i perioder også – ikke helt så fast som med merle lige nu 🙂 jeg stemmer også på at vi skal nyde det så længe det varer! Snart skal jeg bare kører pigerne til fester osv… jeg nyder det andet lidt endnu haha! TAK fordi du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemette

  ❤️ Jeg var altid svoret ikke at have barn i sengen..men når F står med hyggebamse og spørger om han må putte hos mig…kan man jo ikke sige nej også selv om det er flere nætter i træk..tænker at det er en tid hvor der der brug for ekstra ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   jeg er så enig i din betragtning!! TAK fordi du læser med 🙂 Det betyder meget for mig at du tager dig tid til at skrive en kommentar! :)A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Vores søn på 4 år har ALTID sovet hos os, og det bliver han ved med til han skal konfirmeres 😜 Ej, til han selv siger fra. Vi nyder det alle sammen, så det vil jeg ikke lave om. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   enig enig og enig- altså måske får vi problemer hvis vi skal have 4 teenagers liggende i sengen når de bliver den alder de kære døtre 🙂 TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Vi har investeret i en ekstra seng netop af samme grund, så nu har vi 2.70 cm at brede os på. De fleste nætter ender begge mine drenge på hhv 2 og 3,5 inde hos os, ingen har energi til at sidde på en umagelig stol på børneværelset midt om natten. Og det er da den hyggeligste måde at vågne på om morgenen, men en lille varm dreng der putter sig ind til en😀 Så længe de har behovet er de velkomne i løbet af natten, men starter i egen seng når de bliver puttet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   alt du skriver er jeg så enig i! Måske vi skulle få en større seng? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mor til 5

  Jeg tænker at børn alle har brug for lidt ekstra engang imellem. Vi er så heldige at være velsinet med 5 unger. De to store piger som er 12 og 10 har begge 2 sneget sig ind i vores seng i nattens mulm og mørke da de var mindre og nogen gange på samme nat. (De er dog stoppet for et par år siden). Vores søn på 8 kommer stadig engang imellem. Og vores datter på 3 kigger forbi næsten hver nat i øjeblikket. Da 2-3 ekstra i sengen blev lidt trængt engang imellem. Og meget varmt fik vi lavet en væg til væg seng så man ikke krampagtigt ligger og sørger for de ikke drætter ud over sengens kant. Jeg har besluttet mig til at det skal nydes så længe de gider ligge at hygge. Det går helt sikkert over på et tidspunkt.😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   glasset halv fyldt! JEG er VILD med din tilgang! Skide godt klaret – også med de 5 iøvrigt 🙂 Vi vil savne børnene i vores seng med garanti når det stopper? TAK for dine tanker – 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg har to drenge på henholdsvis 2,5 år og 10 måneder. De deler værelse og har gjort det siden den lille rykkede ud af vores soveværelse for ca. 3 måneder siden. De vækker ikke hinanden om natten – tværtimod virker det som om, at de begge sover bedre, da de jo hele tiden kan høre/fornemme hinanden i rummet. Vi voksne sover bedre uden små fødder og hænder overalt om natten og drengene gør det samme – men alt er jo heldigvis en smagssag 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Jeg tror dælme vi gør det samme med mini holdet når de begge er klar til det! men engang imellem er de små fødder nu meget hyggelige synes jeg 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Her sover vores drenge på 2 og 4,5 sammen. Tidligere sov vi alle sammen, men efter flytning har forældrene fået eget soveværelse. Vores løsning er en familekøjeseng til ungerne. Så kan en forældre lægge sig derind, når behovet er der.. Og den er så god til at ligge og læse historier i.. 😊
  Jeg sover også bedst sammen med kæresten eller ungerne, så hvorfor skulle de ligge alene?!
  Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   maria du har så ret! Som en tidligere skrev det også! Vi sover jo netop også bedre sammen med en vi har kær. Jeg er vild med jeres løsning! TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ute

  Vores yngste datter på 7 år sover stadig for det meste hos os. Har flere gange prøvet at få hende til at sove i hendes egen seng, men hun vender altid tilbage til os. Hun er en stor tryghedsnarkoman, og jeg tænker at hun på et tidspunkt selv vælger at sove i egen seng.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Præcis! lad hende bestemme tempoet så længe det ikke er noget i allesammen lider under! TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Vores store pige på 3,5 har indtil for nylig sovet i vores seng hele natten. Hun har aldrig kunnet sove alene, så vi lavede netop den væg-til-væg seng, som du nævner. Den var 3,60 m bred. Nu bor vi et andet hus, hvor vi “kun” har en seng på 2,80 og hendes soveværelse er meget tæt på vores. Nu falder hun i søvn i sin egen seng og vi lover at bære hende ind i vores, når vi går i seng. Hendes soveværelse bliver fælles soveværelse med lillebror på 4 mdr senere og så har de hver deres legeværelse. De må dog begge sove hos os så længe de har lyst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   jeg er vild med væg til væg ideen! Men har kig på en auping seng hvor jeg tror den løsning er liiidt for dyre hahah 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Min datter Maise bliver 7 om 3 dage, og hun falder i søvn i sin egen seng. Hun kommer ind i soveværelset og kravler ligeså stille op i midten og kommer med et lille lettet suk og giver sig så til at sove. Ifølge hende selv kan hun ikke lide at sove alene. Hun er en dygtig og stærk pige både hjemme og i skolen og som du er inde på, så får hun også fyldt op af tryghed og nærhed om natten.
  Håber at hun selv bare begynder at blive i sin seng med tiden, så det ikke bliver et problem eller kamp for nogen af os. Det er en blanding af super hyggeligt og lidt hårdt at have en ekstra i sengen, når man nu let vågner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Og til den tid Malene, ville man nok ønske at hun blev i jeres seng lidt længere tid 🙂 Det er hyggeligt! tak fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PROJECT FANTASTISK HAVE LETS DO THIS!