#SØNDAGSRABAT

TING JEG HADER AT BLIVE SPURGT OM SOM FAR TIL FIRE PIGER!

1

 

I kender det sikkert – de der spørgsmål hvor man enten tænker “det spurgte du simpelthen ikke om” eller bare sidder blank og stirrer på dem imens du visualiserer en isblok som rammer liiiige ved siden af dem nok til at holder mund… Jeg skriver normalt ret pænt men nedenstående er nok liiidt uden for karrakter.

Here goes:

TING JEG HADER AT BLIVE SPURGT OM SOM FAR TIL FIRE PIGER :

• Puha 4 døtre! Bliver i ved til at i får en dreng?

Først tusind tak fordi du siger dette foran mine døtre (ALTID!!) Derudover ville jeg føle mig som en katastrofe af en far hvis jeg “savnede” eller “ønskede” noget andet end det jeg har af børn. Jeg er TOP taknemmelig for at have døtre, døtre rocker min verden hver dag! Det er også tit folk jeg ikke rigtig kender som føler at de Liiige skal være sjove eller der spørger. Nogle gange bliver jeg faktisk nærmest sur når folk spørger. Tonen folk typisk har er som om at der er “mindre” vigtigt at have døtre – how the fuck dare you!!!

• Nåh erm skal i så have nummer 5 snart?

Dette spørgsmål kom nærmest inden vi kom hjem med vores nyeste og (i know) fjerde datter. Jeg ved ikke om alle får disse spørgsmål MEN lad os liiiige nyde sekundet med vores lille baby inden vi skal stå for skud eller tage stilling til endnu en familie forøgelse:) Når alt kommer til alt så ved jeg faktisk ikke om vi er færdige med at få flere børn – og typisk har jeg svaret dette. Til stor måben af spørgeren, og dermed lyser det igennem at folk ikke forstår hvilken gave vi ser vores fire døtre! 🙂 og vi har plads i bilen!

• Arbejder du ikke lige lovligt meget?

Nuvel jeg forstår at det ser sådan ud. Og ja jeg arbejder meget. Spørgsmålet kommer sådan lidt “er det virkeligt så vigtigt?” Og JA mit job er vigtigt. Mit job giver mig en masse og en stor del af min hverdag foregår med arbejde. MEN jeg har fri hver weekend og forsøger (håber ikke min hustru læser med høhø) at afhjælpe med aflevering og afhentning af tøserne. Jeg rejser meget – og min hustru er på nedsat tid. Som udgangspunkt er det faktisk sådan at jeg tit har dårlig samvittighed. Men det gør også at jeg ikke ser folk eventuelle omsorg i deres spørgsmål….

• Hvad skal hun hedde? Det var da er underligt navn!

Luk røven! (Ja excuse my French). Folks navne valg til deres børn er DERES VALG da det er DERES BØRN – over and out.

• Du tager mange billeder af dine børn – hvad hvis de nu kommer til at hade dig for det senere?

Det er ret simpelt. Det kan sagtens være at de hader det. Jeg sidder her uden forældre og med meget lidt dokumentation på
Min barndom. Jeg vil hellere fylde deres harddrives med en masse billeder. Og derudover har jeg en lille ting der hedder far til fire piger – der har jeg inkluderet dem ret meget 🙂

HVAD HADER I AT BLIVE SPURGT OM SOM FORÆLDER? Kom frisk skyd løs – jeg glæder mig til at læse!

A
Tak fordi du læser med 🙂

90 kommentarer

 • Mie

  Hvordan har du født hende? (sidder i kørestol og fik kejsersnit) JA ALTSÅ! Hun kom ud af navlen?? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hahahah Mie den er sgu også vild nok!!! Som folk er for vilde….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jennifer

  Genkender alt hvad du skriver. Ka huske da jeg ventede barn nr.2 og jeg fortalte en perifær bekendt at vi skulle have endnu en pige, så sagde hun helt trist “nååårh, jamen så må I jo bare prøve igen så din mand kan få en søn”. Øhhh, undskyld mig, men vi har det faktisk begge sådan at hvis jeg blev gravid igen ville vi krydse fingre for endnu en pige! Hvorfor synes folk at det eneste rigtige er at man skal ha begge køn? Folk skal bare klappe kaje! (Og jeg synes da ikke dine børn har mærkelige mavne? De er da både rimelig “almindelige” og super søde?!!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Seje folk skal SÅ MEGET klappe kaje!!!!!!!!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Som mor til et kolikbarn er det absolut værste spørgsmål: “hvorfor græder hun?”
  Ja, altså hvis jeg vidste det, så ville jeg jo nok gøre noget ved det.
  Hold nu op, det er et provokerende spørgsmål!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LC

  Jeg hader at blive spurgt om, hvorfor jeg endnu ikke har haft et ønske om at få børn – og at skulle forsvare mit valg (jeg er snart 35).
  Når jeg læser damemagasiner og der er artikler om kvinder 40+, og hvis disse kvinder ikke har fået børn, så er det stensikkert, at de altid skal svare om det ikke har fortrudt det?
  Men kvinder med børn, bliver sgu da aldrig spurgt om, de har fortrudt at de fik familie????

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Jeg blir sgu lidt sur over folk der spørger om det også. Jeg snakkede med en kollega den anden dag og jeg må sige at jeg tænker det er lige så stort at vælge børn til som fra i sit liv. Altså valget mener jeg. Respekt for dit valg! Jeg kan jo sagtens som forældre tænke at jeg aldrig ville være foruden mine børn – men igen er det jo mit valg som jeg tænker du respekterer… Tak for din kommentar sin er mega vigtig i den her sammenhæng også! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg fik min ældste søn da jeg var tyve, hvilket nogle mennesker åbenbart synes er VILDT tidligt! Derudover er jeg alene med ham. Det har medført nogle af følgende spørgsmål:
  – var han planlagt? (nej, han er et uplanlagt ønskebarn)
  – er det ikke vildt hårdt at være alene? (ikke når man ikke har prøvet andet)
  – hvad med en uddannelse? (Jeg når det nok – jeg er jo ung)
  – savner du ikke at være ung og tage i byen? (Det har aldrig sagt mig noget at hå i byen og jeg har aldrig været fuld, så nej!)
  – var han en gymnasiefest det gik lidt for vildt for sig? (Den kommer så fra Jan Gintberg – og nej det var han ikke!)

  Og så har min store søn på 6 valgt at være langhåret. Så spørgsmål om hans køn hænger mig laaaangt ud af halsen. Han er 6 og meget drenget!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hahahaha hvor er det også vilde spørgsmål! Man er helt i chok over folks manglende pli. En dreng med langt hår – wow hvor er det sjovt at det skal være en stor ting. Vores døtre fik ikke langt hår før sent så ” er det to drenge” på trods af at de var klædt i nederdele var også vild nok! Tak for din kommentar!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M. H.

  I hear you med spørgsmålet om ‘hvornår næste arving arriverer’. Jesus! Tror nærmest ikke min søn kunne holde sit eget hoved før, der blev spurgt til nr. 2. Slap dog af og lad os nyde vores lille stolthed!
  Og igen; da min søn var helt spæd. Folk uden børn, der klogede sig med “Det er da så hyggeligt og nemt med de små for ‘De sover jo hele tiden de små pus'”. Øøh.. Nej! Mit barn skreg (hvad der føltes som) non stop 24/7 i 5 måneder!!! Omend jeg stadig elsker den lille krudtugle <3
  Og navne-debatter. Stop, bare stop. Man bestemmer selv og luk lige, hvis du ikke kan lide mit barns navn. Da min mormor hørte vores valg af navn til vores søn, udbrød hun "Stakkels barn, det kan I da ikke byde ham. Men I kan jo nå at om esterne jer endnu"…..
  P.s. Jeg nyder at følge med på sidelinjen hos dine og dine smukke piger 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Malene det vilde er jo også at når vores børn så har de navne så er alt jo godt. tak fordi du følger med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • 🙂 Ja, der er nogle spørgsmål, der er mere provokerende end andre 😉 Personligt har jeg (i perioder) svært ved “Var det et uheld?” når folk får at vide, at der er 15 mdr. imellem mine drenge. Det var det ikke. Men er det vigtigt? Really? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Var det et uheld? Det er så vildt at folk kan spørge om det imens man nærmest sidder med baby på armen ik? Haha folk er så vilde…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • “Synes I ikke at I fik dem lidt for tæt?” – altså, når man kæmper så længe for den første, så er man lykkelig for at den næste kom helt på naturlig vis! Og 18 måneder i mellem, så er det vidst heller ikke værre.

  “Så er I vel også færdige med at få børn?” – det er planen, ja. Men hva’ fa’en skal du egentlig blande dig i det for?

  “Det var lige på et hængende hår inden Tommy blev for gammel, hva’? – øøh, han var henholdsvis 41 og lige knap 43. Vi taler jo altså ikke pensionsalderen?

  “Er du ikke ked af at de ikke ligner dig ret meget?” – det mener du seriøst bare ikke? NEJ, jeg er sgu da ej! Han er da en flot mand, ham deres far!

  Den sidste er nok ikke et spørgsmål, men stadig møg flabet:
  “Sådan Tommy! Endelig fik du en søn!” (Han har en stor datter i forvejen). Altså, og hvad så med vores datter og hans store pige? De tæller ikke eller hvad?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika

  ‘Er det tvillinger?’ Altid efterfulgt af – ‘så har I da hænderne fulde’, ‘så er der nok at se til’. Ind i mellem også det “positive” del af tvillinger, ‘så fik I da klaret det på én gang’. Bum bum, nu ser vi lige om to var nok 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hahaha ja den med “nå så har i da klaret det” som om at det var opvasken. Og så omvendt for at afsluttende at ændre kurs og sige “nu er i så godt igang hvad med en til?” ARGHHHH!!!! Haha 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brune_poter

  “Nå – det var nok en smutter hva’?”
  Til nyheden om at vores datter Merle bliver storesøster inden hun runder 20 mdr..
  Øhhh – nej! Det var det faktisk ikke!
  Men folk har jo så smaddertravlt med at dømme alle andre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Folk er så vilde! Jeg vælger at tro at det ligeså meget har med manglende situations fornemmelse at gøre. Tænk før du taler tingen ligger bare ikke naturligt hos alle 🙂 endnu…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Dumme spørgsmål er der sgu nok af! jeg synes det er vildt forunderligt at folk går ud fra kvinder vil ha’ døtre og mænd vil ha’ sønner. ja, der er da sikkert nogle der har det sådan, men jeg kender mindst lige så mange der vil have begge/er ligeglade eller hellere vil have det modsatte af deres køn! og uanset hvad rager det da ikke nogle altså.. det sagt er nye forældre ikke meget bedre, når man sidder med deres bedårende nyfødte over armen og småforelsker sig lidt at de så spørger: “skal du ikke snart ind i kampen? børn er bare meningen med livet!” “jeg vidste ikke hvor stærk kærlighed var før jeg fik et barn” eller “fortryder du ikke, at du ikke selv har sådan en sød lille en at komme hjem til” osv, osv, osv.. 1) det kan godt være meningen for dig, er at være hausfrau eller babydaddy, men vi er altså nogle der foretrækker andres børn frem for egne. Jeg kan sagtens værdsætte og elske fx min niece, men det betyder ikke jeg vil have en selv. PS, slap af, jeg er 20 år gammel … jeg har hele livet til at træffe det valg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hahaha Sofie der har nu faktisk en pointe også! Den vinkel var sjov at læse! Tak for den 🙂 og god aften! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Ninon

  Vi har fire sønner, der er 2 år mellem de ældste og 7 år til vores tredje søn, og knap 3 år til lillebror, vi har glædet os over vores to hold drenge der har leget og hygget sig, og følt at det er en fordel at de har hinanden.
  Kommentarer: you work for the army.
  Vi har senere fået en lille efternøler…. En pige.
  Folks kommentar. Nå da, så har i godt nok gjort jeres borgerpligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Jeg forstår ikke at vi “storfamilier” skal stå til regnskab for vores valg. Vi siger jo ikke til dem at de burde få nogle flere børn? Tak for dine tanker 🙂 god aften! A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Altså som mor til 5, hvor 4 er drenge og den midterste pige..

  Hver dag og den er god nok. Enten i metro eller Brugsen,
  Er det alle sammen dine?
  (Nej jeg fandt 3 af dem på vejen)

  Eller utroligt du ikke stoppede efter din datter…!

  Du har nok af se til…!

  Har du en mand?

  Og sidst men ikke mindst, har de samme far? Eller 5 forskellige…!

  Jeg bliver så træt i hovedet.. Tak for et dejlig indlæg 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Folk er skisme flabet! Tak fordi du læser med:) lyder som en fantastisk børneflok!!!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I get the opposite from you: when are you going to try for a girl? Excuse me, I have 3 boys and I am almost 46 years old. Consider this shop happy and closed! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Under min første graviditet ventede jeg en dreng, og svigermor skulle hele tiden kommentere om der så slet ikke skulle være nogle piger i familien, for nu havde min mands søster jo altså fået 2 drenge.. “ja ved du hvad, det må du undskylde, jeg sørger lige for en bytter!”
  Samtidig var jeg gravid samtidig med en kusine som ventede tvillinger og fik konstant afvide nøøøj du er jo lige så stor som xxx, er du sikker på du ikke også skal have tvillinger, det var da vildt….. så tænk at man som gravid skal stå at forsvare at man jo måske nok også er lidt lavere og derfor buler mere fremad osv osv osv…
  Har så 2 drenge nu, og bliver konstant spurgt hvornår vi skal have Nr. 3 så der kommer en pige til familien.. “øhh er der garanti for “vælg selv køn” på barn Nr. 3?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   folk er så vilde! Jeg er faktisk ikke sikker på at folk tænker over det! Netop det er problemet!!! 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Vi har tre piger, og blev spurgt af naboen om jeg bare var gravid hele tiden. Nej, sagde jeg. Det har taget ti år i alt og i og med man kun er gravid i ni måneder har jeg da haft en lille pause. Haha.
  Da jeg kom på arbejde efter den sidste, spurgte min kollega om jeg allerede var gravid igen. Nej det var bare topmave. Nååå ville han så vide, skal I ikke have en dreng så. Næ, sagde jeg min tissekone kan kun levere piger, sådan tissekone til tisssekone du ved, og især når man har sex under menses, så er en pige stensikkert- med et stort smil til ham. Alt det tissekone og menses snak gjorde ham helt flov.
  Til fremmede siger jeg bare at vi kun elsker i fuldmåne så får man nemlig piger. Så glor folk så mærkeligt… haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHAHAHAHAHAHA!!! seriøst jeg sidder og griner højlydt i huset fyldt med sovende døtre 🙂 TAK for den griner!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Den der med “bliver I ved til I får en dreng”, den får ALLE mødre der kun har drenge spurgt sig. Selvfølgelig omvendt og faktisk mere nedladende. “Ååårh så bliver du aldrig mormor er det ikke hårdt”…. Hvem siger jeg bliver farmor da? Altså iiiih

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   haha Dorthe du har så ret!og vent skal vi tage stilling til allerede nu at være bedsteforældre også??? hahaha 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • kat

  Skal i så prøve at få en pige?
  (har 3 drenge)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   haha gudskelov er det ikke kun den ene vej folk får det at vide 🙂 Hav en dejlig dag og tak fordi du læser med! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så må vi håbe, at I får pigen denne gang! Jeg er gravid for 3. gang og med 2 drenge i forvejen, fik jeg smidt dette udsagn i ansigtet mange gange. Som om, at vi vil have et barn mere for at få en pige- jeg forstår ikke, hvorfor det er nødvendigt med disse bemærkninger? Det kommende barn er min mands nr 5, og det får han også pænt mange bemærkninger på!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Tina folk er så vilde med deres til tider tankeløse kommentarer!!! tak fordi du læser med:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Vi har 2 piger med 14 mdr imellem, og hvor var jeg træt af at blive spurgt om det var planlagt!! Især da jeg var gravid! Punkt 1: Hvad rager det jer? Punkt 2: Hvis jeg svarede ja – som sandheden var – så skulle jeg nærmest forsvare vores valg. Meget af glæden gik bare fra det at være gravid, ved at skulle forsvare sin lykke. Nu er jeg gravid igen, og “folk” forventer så åbenbart at vi gerne vil have en dreng? Åh nej!! Vi ved ikke hvad vi venter, og jeg bliver simpelthen edderspændt rasende hvis der bliver spørgsmål såsom: ville det ikke være rart med en dreng? Begge køn er lige velomne! Fra begge parter! Og hvis folk ikke har noget positivt at sige, ville jeg ønske de bare holdte mund..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Det har simpelthen så meget med pli at gøre også! Folk er så vilde 🙂 tak for din kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecma

  Vi har 4 piger også, 3 af mine egne 1 hans og 1 fælles derudover har vi 2 teenager piger på 16-17 år som bor i børnehjem (ikke vores) de tager over til os holder anden weekend hos os.. Vi får også de samme spørgsmål igen og igen, men det spørgsmål som irriterer mig mest er “stakkels din mand, omringet af piger..” 😣

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Stakkels dig – den har jeg også mødt. Jeg synes simpelthen det er så flabet! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dea

  Ej,hvor vildt!! Min datter var 8 da vi fik lillebror. Og folk “tror”, at vi ikke skal have flere børn! Og flere af min kærestes familie og venner har sagt til ham at han endelig fik en søn en alder af 50 år!! Jeg hader virkelig at min datter ses som mindreværd end min søn!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   jeg håber ikke at folk mener det sådan – MEN det er vigtigt at skulle tænke over hvordan man siger tingene!! 🙂 TAK fordi du læser med Dea 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brian Bacb

  Jeg kan sagtens genkende det 😀
  Jeg vil dog lige bemærke sidst afsnit, med at de kan jo også komme til at hade os for ikke at have tage fotos til familiefotomappen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   hehehe det kan du sagtens have ret i Brian! TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea vaskavulla

  Vi har to drenge og har netop fået en pige – folk kommenterede også, at hvor var vi heldige at få lov at få en pige; når jeg så sagde at jeg (som rigtigt var) var lige glad med kønnet, så var der flere der direkte sagde at de troede jeg løj – og jo
  Mere jeg benægtede det, jo mere mente de så jeg løj- som at overbevise folk om at man ikke er sindssyg. For mig var kønnet bare virkelig lige gyldigt, jeg ved af erfaring fra de to drenge at selvom de begge er drenge så er de altså helt forskellige, så jeg ville ikke få lov at ‘prøve noget andet’ ved at få et andet køn men ved at få endnu et menneske. Det er simpelthen så lamt og reducerende at definere mennesker alene udfra deres vedhæng. Og vi er glade for vores lillesøster. Som vi ville være for endnu en lillebror.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   folk er simpelthen så vilde! Hvor er det sjovt at folk viser hvordan de selv tænker – OG forventer at alle tænker som dem. Jeg tænker tit om de ville modtage samme tone med ophøjet ro? 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Har selv 3 drenge, stolt over de har deres egne personlighed. Og ja spørgsmåler kendee Jeg også til. Idet svare jeg SÅ VED JEG VIS TRUSSER OG BH ER. Men nårman få barn og en til og en kommer mere ønsker man kun sund og rask barn det er ikke spørgsmål kønnet. Kønnet tag vi som den kommer. Jeg elsker mine drenge som drengene er. Og er glad for som de er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HELT ENIG katrine! sunde og raske børn må være et must! GOD WEEKEND 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg er MOR til 4 drenge,.. Har fået alle slags spørgsmål. MEN jeg har lært at det handler mere om dem end mig 🙂 så jeg tager det ikke personligt.. Længere.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   DU HAR SÅ RET! jeg er vild med din tankegang OG indgangsvinkel til folk der er kikset. High five til dig Christina!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nini

  Jeg oplevede at stå i svømmehallen højgravid, hvor en ældre dame kommenterede min mave. Det var ganske harmløst, hun spørger så om hvad jeg venter mig? Jeg svarer, en lille pige. Derefter spørger hun mig så om det går efter bogen? Er ikke lige klar over hvilken bog hun snakker om???? Jo, om jeg har en dreng i forvejen, nej, jeg har en pige. Hendes afsluttende kommentar var, nå, det var synd!!!!! Og det var en kommentar fra en fremmed kvinde. Først blev jeg lidt gal, bagefter kunne jeg kun grine af det. Nu er jeg bare glad for at jeg kender folk, som har gjort det efter bogen, så vi ikke alle er ude på et sidespor 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   hahaha NINI vi kan klarer meget med et smil og folk vil være folk jo – MEN hvordan vi vælger at takle det kan være “the key” i forhold til det hele. TAK for din kommentar! Det betyder meget 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Der går forhåbentlig lidt tid før jeg får alle de kommentare, da jeg først lige har født barn nr. 1. Men det værste under graviditeten var folks kommentare på at vi havde valgt ikke at få kønnet af vide. “Hvordan vil I så indrette børneværelset? I kan jo ikke vælge hvad farve tingene skal have” “Hvordan kan I købe tøj til barnet når I ikke ved om det er en dreng eller pige?” “Ej så kan man jo ikke købe gaver til barnet før det er født!”. Åh gud, hvor er det vildt deler børn så meget op i køn. Vi fik en dreng og han bliver klædt i både blå, lyserød, grøn, lilla og gul, og får helt sikkert både biler og dukker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Stine, jeg er selv en af de “kontrol” forældre der ville vide kønnet. 🙂 MEN jeg misunder jer for den magiske stemning (som jeg ved der er fra min hustru som er jordemoder) når der fødes et barn man ikke kender kønnet på på forhånd. Respekt til jer! Nyd dagene med en lille baby – er du vimmer det går hurtigt! GOD WEEKEND 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønt indlæg!

  Modsat jer, som har en stor børneflok, så har vi kun vores Alvin – og ønsker ikke flere børn.
  Dét kan godt nok være svært for folk at forstå!
  Min mand har dog to vidunderlige drenge fra et tidligere forhold, og de er nogle pragtfulde storebrødre til Alvin – men folk bliver ved!!! Og altid som om det er lidt synd for især mig, for det er da sikkert min mand der har presset dén beslutning ned over hovedet på mig #DetErDetIkke #KolikBarnTjek #ØreBarnTjek

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Folk er så vilde! håber at i har en dejlig weekend 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  “Der er sværere at lave er hul i et hul og tissemand skal de nok få” – sådan plejede min far at sig som reaktion på folks kommentarer om at han kun har tøser… Vi har iøvrigt tre drenge og folk bliver ved at spørge om vi ikke skal prøve en gang til…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHAHAHAHA det vil jeg slet ikke tænke på haha 🙂 men nuvel din far har nok ret 🙂 Jeg er ret lettet over at folk siger det modsatte til jer drengebørns familier. Jeg mener på den måde er det ikke en ting imod det kvindlige køn 🙂 TAK fordi du læser med stine 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • troldemor

  der er godt nok mange år i mellem dem, de er i dag 15 – 11 og 6, så får de jo ingenting sammen.
  det er vel hvad man lærer dem, jeg har tre børn der kan bruge mange timer sammen på alt muligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   De er da stadig tæt på hinanden jo – smil sådanne kommentarer væk!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  “Men så skal I vel ikke ha’ flere?” Sagt fordi jeg efter min 2.fødsel endte med stomi i 1 år og 11 gange i fuld narkose. ..jeg blir så gal og ked. For nej, det skal vi ikke. For det TØR jeg ikke. Og når jeg så sir det, kommer den næste “det kan jeg godt forstå-så må I nyde dem I har”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   folk har ingen situations fornemmelse! Det lyder som et vildt forløb du/i var igennem! hold da op. Så må man sidde her på den anden side og være top realistisk om fremtiden eller? A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Jeg er mor til 7 børn. 4 drenge og 3 piger. De er i alderen fra 4 til 22. Og selv om der er stor aldersforskel mellem nogle af dem har alle både store og små stor glæde ag hinanden. Det er så skønt når storesøster på 20 ringer til lillesøster på 10 og invitere på weekend hos hende. Så i vores familie har aldersforskel ikke været et problem for søskendefællesskab,nærmest det modsatte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   7 børn er jo fantastisk!! WOW tillykke med det 🙂 Tak fordi du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lonnie

  Har selv to drenge og en pige, og fik også kommentarer omkring det formodede ønske om en pige da jeg ventede hende – “problemet” var bare at jeg selv var helt sikker på at jeg udelukkende kunne “producere” drenge så da min datter blev født og jeg fik kønnet at vide troede jeg et sekund at jordemoderen lavede fis med mig.. min mor har i øvrigt 6 søskende og de 6 ældste er piger så mon ikke mine bedsteforældre har fået deres del af kommentarer. Bonus ved så mange mostre og onkler er klart den kæmpe familie man har til rådighed både som barn men også som voksen – family rocks!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   FAMILY ROCKS!!! du har så ret! Tak fordi du deler dine tanker 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Suk.. Jeg har en dreng og fik derefter en pige. Jeg bliver provokeret, når folk siger “godt i fik drengen først. Der skal jo være en storebror til at passe på lillesøsteren”…. Jeg kommer af en søskendeflok på 5, hvor vi først er 3 piger og så 2 drenge, og bliver voldsomt provokeret af, at storebrødre åbenbart er bedre end storesøstre..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   haha folk har de vildeste måder at tænke på! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Åhhh jeg ved lige hvad du mener. Da jeg var gravid m. barn nr. 3, spurgte folk mig ALTID til kønnet og ALTID mens søstrene stod ved siden af, fik folk sagt: aiii det ville da bare være SÅ perfekt med en lillebror hva?! Hvor til den ældste af pigerne en dag spurgte én; hvorfor egentligt det?! 😊 (Vedkommende forsøgte (heldigvis) ikke at svare) Da lillesøster så blev født og jeg græd af stolthed over at have produceret 3 piger (!), fik jeg igen medlidenhed: åhhhh, ej hvor ærgerligt…hvad siger din mand til det? Hvilket nok leder mig frem til svar på dit spørgsmål: mit hadespørgsmål: hvad siger din mand til at have fået 3 fuldstændig perfekte, velskabte og minutiøst lækre PIGER? Er han ked???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Det er præcist hvad DET jeg mener! Folk er så vilde altså! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har 3 drenge og vi får samme spørgsmål bare med omvendt fortegn a la “Bliver I ved indtil I får en pige”. 2 af de 3 drenge er et sæt tvillinger, hvilket afføder MANGE spørgsmål og mit ultimative hadespørgsmål er “Er det naturligt?” 😳😳😱😱 Og det er komplet fremmede mænd og kvinder der spørger. Jeg bliver stadig perpleks og såret men har udviklet et standardsvar som i “Det skal jo starte et sted”. Not your business!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHAHA!!! jeg har optur over den her kommentar! Du er sej Maria! HIGH FIVE til jer! 🙂 og tillykke med jeres drenge!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh det rammer bare plet altså!!
  Min mand og jeg besluttede os for at blive forældre da jeg var 21 og han var 27, jeg bliver ofte spurgt om vores datter var planlagt, når jeg fortæller jeg blev gravid spm 21 årig!!
  Ja gu var hun planlagt!! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   SHIT ANJA! folk er så vilde. Hvor er i seje! Håber i kan følge med og nyde hvert sekund! VI har svært ved at kunne være i nuet – hold godt fast! og high five jeres vej! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Først og fremmest må jeg sige jeg ELSKER din ligefremhed og måde at kalde en spade for en spade på ✋ Det er noget os fra landet kan lide 😋
  Jeg er så enlig mor til 2 guldklumper, en af hver som jeg ingen af gangene vidste kønnet på inden fødslerne, og begge gange “glemte” jordemoren lidt at kigge før efter nogen tid 😂 Men for pokker,kunne jo hverken gøre fra eller til hvis der kom en tap med ud eller ej på barnet, så det tog jeg som en overraskelse.
  Jeg har meget tit måtte lægge øre til,især fra familie og venner, når jeg siger at jeg faktisk godt kunne tænke mig en mere (er selv 35), om jeg ikke bare kan være glade og taknemlig for dem jeg har!!
  Seriøst!!! Det er bare den mest forfærdeligt kommentar at komme med. Som om jeg ikke er glade for mine to guldklumper, så vi prøver da lige en gang mere og ser om jeg kan gøre der bedre 3 gang.
  Sådanne mennesker skulle have en på låget! Men heldigvis for dem smiler jeg bare og siger, “hvis ikke andre i min familie kan finde ud af at lave børn,må jeg jo heller give de gode gener videre” 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHA tak JOAN! hvor er du sej – og det er verdens bedste comeback svar! TAK fordi du læser med – og bruger din tid på at kommentere! MVH 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Har kun et barn, en fantastisk skøn datter, som vi er meget glade for. Vi har prioteret kun at have et barn da vi følte det gav os mere overskud, og var det vi havde lyst til…..men det er på ingen måde acceptabelt….ved ikke hvor mange gange jeg har skulle retfærdige gøre vores beslutning, samt høre på hvor synt det er for hende osv. Puha man bliver så træt, ville ønske vi alle kunne være bedre til at rumme hinandens valg og forskelligheder. Mangfoldighed og forskellige valg er skønt. Alle børn rocks drenge, piger, mange, få eller ingen søskende. Det vigtigste er kærlighed. Rigtig dejlig aften til dig og dine mange smukke piger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Annette du har så ret altså! Hver sin familie – hver sin måde at være en familie på! RESPEKT til jer for at i har fundet hvad der funker for jer! TAK fordi du skriver dine tanker. betyder meget! 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie Svendsen

  Jeg er jordemoder og får knopper over: ” bliver det en dreng eller pige” – den ER allerede et køn – det dukker ikke op pludseligt som barnet er født – og det bliver os alle sammen kendt når den er født.

  “Ej er du jordemoder så skal i sikkert bare have en masse børn!” – ja, jo tak! Når vi er klar og har lyst – vi har lagt ud med pseudotvillinger og drømmer bestemt om en flok som jeres, men tempoet bør altså kun være op til os!

  “Åh pyha hva! Så fik i en af hver – så kan i godt stoppe der!” – ej lad nu være med at lukke sådan noget hø ud!

  Godt indlæg! Skønne skønne piger i har!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Sofie hvor er du sej! Og jordemoder ligesom min hustru jo er. Hun hører også tit den med “nåååh det er fordi du er jordemoder at i har mange børn” – NJA det er nu fordi vi gerne ville have dem – uagtet hvilket erhverv min hustru havde haha! TAK fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Er det med vilje???????
  Underforstået at jeg nu er gravid med barn nr. 4??? 😣
  Bliver faktisk ret fornærmet, selvom jeg godt ved folk ikke kan forstå vores valg. Ved godt at mange (næsten alle) mener at 4 er mange børn. Vi synes jo ikke der er en for meget. Og hvert barn kommet sjovt nok med en ny pose kærlighed vi blot skal øse ud over dem😊😚
  Tak for en skøn blog og Instagram profil😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Anne hvor er du sej! TILLYKKE MED JERES 4 BARN lige om lidt 🙂 og TAK for de fine ord!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er mor til tre tøsepiger. Da jeg ventede nummer tre, sagde min tante (som ellers er meget “Emma Gad’sk korrekt” – “Så må vi da håbe, det bliver en dreng denne gang”. Mit svar “Hvorfor dog det? Vi synes vi har de skønneste piger og vil gerne have en til. Det vigtigste er, at de er sunde og raske.” Så lukkede hun.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Perfekt lukket ned!!! Sådan nogle mennesker skal bare lære at tænke før de taler – eller bare stoppe med at tale haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Min kæreste og jeg har en søn på 3 år, første kommentar vi fik fra venner, bekendte var: var det planlagt? Efterfulgt med (når jeg var alene) er du så stadig sammen med faderen??? Min kæreste er 26 og jeg selv 28 og vi er slet ikke færdige med at få børn. Vi vil gerne have 3 eller 4. En anden ting der kan bringe mit, undskyld pis i kog er. Mine forældre!! Min bror har 3 drenge, dvs ingen pige, øv det var ærgerligt, så må i altså sørge for vi får en pige i familien, nu din bror ikke fik nogle!!!’ 😳 Så de 3 drenge min bror har og vores søn er narda? I forhold til hvis vi fik en pige? Og får vi så en pige, har vi så vundet? Jeg bliver så træt af den forskel, et barn er en gave uanset køn 🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Haha jeg er glad for at se at den trods alt går begge veje. Selvom det er forkert 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Safiyah

  Fed debat 🙃
  Jeg fødte min søn i uge 23, så de spørgsmål jeg har fået er noget anderledes men mindst lige så sårende
  1. Tænkte du på noget tidspunkt at slukke for respiratoren/ilten
  2. hvorfor er han så tynd (vejede 740g ved fødslen , giv ham lige en chance )
  3. Er du bange for hvilket liv han for ?
  An so on. Begriber seriøst ikk hvad folk kan finde på at spørge om .
  Ps, ååårh kender alt for godt til det med navn, min søn hedder Abdurrahman(jeg er dansk muslim og min mand araber) og det er dagligt vi hører kommentar om hans barn så som ,
  1. Hvorfor har i valgt et langt navn ? (Fordi det har vi)
  2. Hvorfor hedder han ikk Ali ? (I dont even have words haha)
  3. Tænk hvis han bliver mobbet begrund af hans navn og jeg kunne blive ved. Folk skal bare passe deres eget liv og familie istedet for bruge deres overskud på kritisere andres !!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Ej hvor er det vildt Safiyah! Jeg bliver gang på gang overrasket over hvor lidt pli for har!! wow!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#SØNDAGSRABAT