Fremtidig frygt på sine døtres vegne.

Om at ville opdrage på andres børn?

2

Godmorgen til jer! Jeg er blevet inviteret ind til GO morgen Danmark for at snakke (fra en faders vinkel) om DENNE ARTIKEL.

Hvad tænker i om det? Ville i opdrage på andres børn. Og er der ikke en forskel i at “irettesætte” andres børn og “opdrage”. Der er for mig også en KÆMPE forskel i hvor dette sker. Hjemme hos os har vi nogle regler. Eks ingen hop i sofaen (vi er kedelige i know) men hvis der er andre steder hvor man må (tror ikke vi har venner hvor man må det dog) så er det deres regler i deres hjem. Det er ikke i min bog at opdrage. At svinge forbi et bord på en restaurant og “opdrage” på nabo bordets lille barn som er for træt til at spise og måske larmer lidt. ” lille ven du skal vist spise din aftensmad!” – det gør man da ikke???? Man smiler til forældrene med “we’ve been there too” smilet!

Ville i nogensinde “opdrage” på andres børn?

A

TAK FORDI I LÆSER MED:)

10 kommentarer

 • Mette

  Den der med i mit hjem mine regler, i jeres hjem jeres regler har jeg også håndhævet (selvom det sjældent har været nødvendigt). I det offentlige rum, så er det mere den der med “nej jeg vil ikke have du skubber vognen ind i mit ben, det gør ondt”-ting som i også snakkede om. En bekendt skrev for nyligt en post på fb om at være blevet talt rigtigt grimt til, da hun havde en grædende baby. Den gjorde så stort indtryk på mig, at jeg efterfølgende smed en sød kommentar (a la den med dit blik “der har vi også været”) til hende og hun blev så taknemmelig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Voksne skal mega meget også kunne styrer sig og holde en god tone. Hvis vi som voksne ikke kan – hvordan skal vores børn så lærer det? Dine tanker er så rigtige i min bog 🙂 Hav en fantastisk weekend Mette! :)A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som udgangspunkt er det en forælderopgave!
  Selvfølgelig skal børn ikke opleve vage voksne, der slet ikke reagerer, hvis “den er hel gal”. F eks hvis et barn kommer hen og giver min datter en flad i Føtex.. Så ville jeg stille og roligt sige hov-agtigt, “det gjorde ondt på hende”, og så finde barnets forældre. At skælde ud på andres børn er NO GO. Det synes jeg simpelthen ikke er andre menneskers opgave.
  Som du siger, ift det med et barn på en restaurant skal andre gæster holde sig helt udenfor.
  Faktisk sålænge det hedder “OPDRAGE” er det en forældre/institutionsopgave og aldrig andres – hvis det så handler om at styre en situation, f eks hvor det kan gå galt, så er det alles ansvar.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Johanne jeg er simpelthen så enig. Håber skiferien er en fest? God weekend seje!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kunne bare MÆRKE vi to var enige! Glæder mig til at finde dit indslag i GOmorgen DK frem, når vi kommer hjem !
   Ski med børn er AWESOME 🙂 Nu vil jeg ta’ en lur 😀
   God weekend du!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Far til Fire piger,
  Med hensyn til at opdrage på andres børn, så synes jeg det er virkelig forskelligt i hvilken situation jeg er i. Om det er med mine Veninders børn, som vi ser tit, både med og uden voksne eller om det er tilfældige børn i gadebilledet. Men mest af alt så handler det om, at men lære sig selv og sine børn at sætte grænser og fortælle andre, på en ordenlig måde, hvis de bliver overskredet. Hvis et eller andet barn gav min datter en flad i Føtex, så ville jeg blive vred. Vrede er en følelse alle kender og derfor skal vi lære at håndtere den, ikke ignorere dem.
  Hvis jeg bliver vred på et andet barn, så vil jeg fortælle, at jeg ikke vil have at han gør det mod mig/mit barn og at jeg barnet skal gå hen til sine forældre. Hvis børn råber og skriger eller andet i den dur, så blander jeg mig pænt uden om…Sådan er børn nu engang 🙂 Men alle børn hat også ret til, at lære hvordan man opføre sig i sociale sammenhænge og hvornår andres grænser er nået. Jeg er egentlig enig med dig, men jeg synes det er vigtigt, at børn lære om vrede og grænser og at voksne også har de følelser og krav.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Du har simpelthen så ret i dine tanker! Tak fordi du læser med 🙂 A

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] besøgt Gomorgen dk. Ikke bare om general opdragelse, men om hvordan man skal forholde sig til andres børn. (Se artikel […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klare

  Jeg faldt lige tilfældigt over din blog, og fik lige læst det her indlæg, og jeg er helt enig 🙂
  Jeg har ikke børn (endnu, er dog enormt skruk) jeg kunne aldrig drømme om at blande mig i hvordan folk opdrager deres børn. Når min nevø stikker sin bare røv op i mit ansigt får han sgu af vide at den kan han godt pakke sammen igen, men stikker han selv samme nummer op i sin mors bagdel lader jeg hende om at kommentere på situationen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   HAHAHAHA jeg er vil med den situations fortælling. Kom igang med at få nogle børn 🙂 OG tak fordi du læser med!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fremtidig frygt på sine døtres vegne.