En hilsen fra dejlige (men freaking kolde) Stockholm!

Børn i 0. Klasse – Jeg har mega svært ved at følge med!

image

Det var en kæmpe mundfuld at flytte de ældste døtre fra børnehavens trygge og omfavnende hverdag. Nu er det skole med stort S. Jeg er ikke i tvivl om at tøserne med garanti var mere klar end jeg var – de hoppede ind i klassen (med forbehold og velovervejede tanker bestemt) og gjorde fra dag 1 deres bedste.

Jeg synes det er lidt vildt at have børn på ikke engang 7 som læser og skriver (det der børne skrivning som man ikke må ændre selvom det er noget man er tæt på hele tiden hehe) hvilket jeg på ingen måde gjorde i deres alder. Jeg husker det nok mere sort hvidt end det var men husker ikke børnehaveklassen (som det hed dengang (ja jeg er gammel)) som andet end leg og frokost med mælk og ganebøjler…

Nu har jeg simpelthen døtre som får ” læs let ” bøger med hjem og bruger ” lydret dingo appen ” på ipaden. Jeg er simpelthen på røven over hvor seje de er! De her små fantastiske væsner som jeg har været med til at lave (trods alt) er da for vilde!

Pludselig i al den High five rus må jeg indrømme at jeg også bliver en smule bange for det pres de bliver udsat for allerede nu. Er vi med til at fjerne vores børns mulighed for at være børn i skolen? Kører vi dem automatisk i stilling til fremtiden allerede fra 0. Klasse??

De er trætte når de kommer hjem sidst på dagen og vi har med vilje ikke meldt dem til nogen eftermiddags aktivitet, simpelthen fordi vi føler de ikke kan rumme det helt lige nu. Der skal være opturs oplevelser for dem:)

Er jeg den eneste med denne dobbeltsidet stolthed / frygt ??

A

12 kommentarer

 • Nej, du er ikke alene. Har selv en i 0. klasse og en i 3. klasse. Er også helt vildt stolt over hende o 0. Klasse som allerede nu læser Søren og Mette.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   det er så vildt! Tak fordi du læser med 🙂 og god aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Mine tvillingedrenge skal starte i skole til sommer. Jeg bekymrer mig også lidt over det høje ambitionsniveau for sådan nogle små putter…. især hvis de ikke helt er klar til at honorere dem. Men det er de måske og så kan jeg bare glæde mig til at blive totalt sat af, når de når til matematik på 3. klassesniveau 😄 Synes godt nok der er sket noget med det faglige niveau siden de glade 90ere 😮

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hahaha jeg skal have fat i nogle matematik for dummies bøger når de når så lang haha!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Samdra

  Min mand og jeg er fornyeligt flyttet til Spanirn sammen med vores 2 piger, Idun på 4 år og Sigrid på 7 måneder. Idun er startet i international skole (læs spansk og engelsk) i en alder af 4 år, hvilket i starten var meget overvældende og lidt skræmmende. Men hun er bare så mega sej og går indtil opgaven med nysgerrighed og et åbent sind. Hun suger alt til sig sange, rim, ramser, bogstaver og tal. Dagligt kommer der nye, både spanske og engelske ord. Vi skal huske at børn er vide begærlige og deres hjerner suger al information den bliver fodret med. Derfor tænker jeg at det er en positivt at man i den danske folkeskole også er begyndt at give reel undervisning allerede fra “børnehaveklassen”. Vores børn kan meget mere end vi tro😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Spanien lyder nu ikke så dumt idag på en frost morgen i dk! Du har fuldstændig ret. Nogengange (læs mange gange) synes jeg bare det går for stærkt! Hav en dejlig dag! A:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annesofie

  Skønt indlæg.. Min Josefine går også i 0 klasse.. Jeg har haft mange af de samme tanker, som du skriver om her.. De er nogle gange små voksne allerede i den alder… Men stoltheden hos hende når hun læser og stoltheden hos mig gør at jeg glemmer alle de der tanker om at det hele går lidt for stærkt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Annesofie jeg har optur over din tilgang til det her! Hvor er du sej! Sådan. Hav en dejlig dag – og tak fordi du læser med:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan sagtes følge dig! Vores ældste går i 1. og det går godt nok stærkt! Vores er i SFO und nichts weider af præcis samme årsag som det du beskriver; der er simpelthen ikke mere plads på harddisken!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   engang imellem føles det lidt somom at forældrene har vilde forventninger til deres børn? måske jeg skulle skrive om det faktisk hehe – tak fordi du læser med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • God idé! Det ville være spændende at høre nogle tanker om, synes jeg!
   Jeg er først for nylig kommet i gang (igen) i blogland, men her er godt at være. Kan rigtig godt lide dit blog/instagram univers!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Far til Fire piger

   Hahaha 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En hilsen fra dejlige (men freaking kolde) Stockholm!